Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Suci porotnici Županijskog suda u Zadru položili prisegu pred predsjednicom Županijske skupštine

Posted On Utorak, 13 travnja 2021 14:56

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama u ponedjeljak, 12. travnja i utorak 13. travnja održano je polaganje prisege imenovanih sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru. Polaganje  prisege održano je nakon što je Županijska skupština Zadarske županije na svojoj 23. sjednici donijela rješenja o imenovanju 25 sudaca porotnika i 12 sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru.

Podsjećamo kako Zakon o sudovima uređuje postupak imenovanja sudaca porotnika na način da suce porotnike općinskih, trgovačkih i županijskih sudova imenuje županijska skupština na prijedlog općinskog, odnosno gradskog vijeća, sindikata, udruženja poslodavaca i gospodarske komore, dok Zakon o sudovima za mladež za suce porotnike za mladež dodatno propisuje kako se imenuju iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama. Sukladno navedenim zakonima suci porotnici imenovani su na prijedlog ovlaštenog predlagatelja Gradskog vijeća Grada Zadra i uz pozitivno mišljenje predsjednika Županijskog suda u Zadru. 


Sukladno Zakonu o sudovima imenovani suci porotnici položiti su prisegu pred predsjednicom Županijske skupštine Zadarske županije gospođom Nevenkom Marinović, uz nazočnost predsjednika Županijskog suda u Zadru gospodina Željka Đerđa.


Prije samog čina polaganja prisege novoimenovanim sucima porotnicima  obratio se predsjednik Županijskog suda u Zadru zahvaljujući im što su bili spremni prijaviti se za obnašanje ove odgovorne i časne dužnosti  te ih je pozvao na suradnju i predanost obnašanju porotničke dužnosti kako bi doprinijeli kvalitetnom i učinkovitom radu Županijskog suda u Zadru.

Predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović koja je Zakonom o sudovima ovlaštena osoba pred kojom suci porotnici polažu prisegu, u svoje ime i u ime svih vijećnica i vijećnika zahvalila je nazočnima na prijavi i prihvaćanju obnašanja ove časne i odgovorne dužnosti te ukazala na važnost njihove uloge u sudskom postupku koji rezultira donošenjem pravičnih, zakonitih i kvalitetnih sudskih odluka. 

Predsjednica Županijske skupštine je potom izrekla tekst prisege koji glasi: Prisežem svojom čašću da ću se u obnašanju dužnosti suca porotnika pridržavati Ustava i zakona Republike Hrvatske i da ću dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano, a suci porotnici su javno izrekli: Prisežem!. 

Potom je uslijedilo pojedinačno potpisivanje teksta prisege.

 

Imenovani suci porotnici Županijskog suda u Zadru koji su položili prisegu dana 12. travnja 2021. godine su:

Denis Pavlović, Željka Pintarić, Edita Lončar, Željko Markulin, Ivica Klinac, Boris Hrabrov, Vukosava Rončević, Valentina Vlakić, Marina Hromin, Marjan Nikolov, Katarina Vidović, Mejra Makaš, Ivanka Marčev, Barbara Vrhar, Siniša Pećanac, Sandra Sršen, Ena Bačić, Milena Milić, Eduard Franin, Nino Mrkić, Sanja Dobrović, Vesna Berković, Marijana Marjanović, Nada Krizmanić i Karmela Čirjak. 

Imenovani suci porotnici za mladež Županijskog suda u Zadru koji su položili prisegu dana 13. travnja 2021. godine su:

Zoran Veselinović, Larisa Marun, Ana Bajlo, Darko Frakin, Đurđica Bottazzo, Štefan Štivičić, Renee Grdović, Katarina Madjerić, Ivana Slavica, Jasminka Adžić Sikirić, Josipa Friganović i Zvonko Lazanja.

Pročitano 938 puta

Zadnje objave

kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…
kolovoza 06, 2021

Odgovorno i održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode - projekt PRIZEFISH

Projekt PRIZEFISH – Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA