Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

180 predstavnika poljske turističke branše i medija sletjeli u Zračnu luku Zadar posebnim letom LOT-a

Posted On Petak, 28 svibnja 2021 15:43

Poljski nacionalni avioprijevoznik LOT s ciljem promocije leta Varšava-Zadar, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, odnosno Predstavništvom HTZ-a u Poljskoj, turističkim zajednicama Zadarske županije i grada Zadra te Zračnom lukom Zadar, organizirao je dolazak 180 uzvanika i predstavnika poljskog turističkog sektora u Hrvatsku. Među putnicima na letu su predstavnici 17 poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te 22 novinara iz najvažnijih poljskih medija, koji će na području Zadra i Zadarske županije boraviti 28. i 29. svibnja. 

„Poljsko tržište nalazi se među top pet naših najvažnijih emitivnih tržišta, a boravak utjecajnih poljskih gostiju na području Zadarske županije dodatno će ojačati turističku povezanost naših dviju zemalja. LOT je u ovoj sezoni najavio osam aviolinija iz Poljske prema pet hrvatskih zračnih luka pa vjerujem kako u narednom periodu možemo očekivati vrlo dobre brojke iz Poljske, posebice u dalmatinskim županijama koje Poljaci tradicionalno preferiraju“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić prilikom dočeka visoke poljske turističke delegacije. 

Naime, u Zadarsku županiju stigli su i predsjednik uprave LOT-a Rafał Milczarski, član uprave LOT-a Michał Fijoł te predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł Niewiadomski. Uzvanike su u Zračnoj luci Zadar, uz direktora Staničića, dočekali i direktor ZL Zadar Josip Klišmanić, župan Zadarske županije Božidar Longin,  gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić, te ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma i sporta Monika Udovičić.

„Vaše slijetanje možemo gledati kao simboličan početak kraja pandemije, a samim time i kao početak povratka gostiju na naše područje. Kako znamo da je svaka kriza ujedno i prilika, vjerujem da su mnogi iskoristili ovo vrijeme pandemije kako bi unaprijedili svoje poslovanje, obogatili turističku ponudu, podignuli razinu kvalitete smještaja i dr. Stoga, mada sam uvjeren  da je Hrvatska kao destinacija Poljacima vrlo dobro poznata, vaš je dolazak dobra prilika za promidžbu svega onoga što gostima možemo ponuditi sada, u ovom nešto drugačijem vremenu.“, rekao je župan Longin istaknuvši kako je naša županija zapravo  Hrvatska u malom jer ima otoke, priobalje, zaleđe,  lički dio i Velebit, a da se nada kako će se većina danas pristiglih putnika ponovno vratiti u Zadar sa svojim obiteljima.

Nakon što je pozdravio uzvanike i izrazio zahvalnost na ovako srdačnom prijemu, predsjednik uprave LOT-a Milczarski je naglasio kako njihovi putnici lete sigurno unutar Poljske, ali i cijeloga svijeta. „Mi koji smo doletjeli ovdje u Zadar, ovim posebnim letom želimo svima pokazati da je Hrvatska otvorena i da smatramo da je Hrvatska sigurna destinacija", poručio je Milczarski, nadodavši kako će i osobno ovo ljeto s obitelji provesti u Hrvatskoj. 

„Po zadnjim provedenim istraživanjima, 79 posto Poljaka želi putovati u Hrvatsku, što su, složit ćete se, sjajni rezultati. S dobrim aviolinijama kojih je sve više, velikim brojem charter letova te uz standardni promet automobilima, u ovoj godini možemo očekivati doista veliki broj Poljaka u Hrvatskoj“, naglasio je predsjednik ECTAA-e Niewiadomski.

Dodajmo kako će svi sudionici putovanja biti podijeljeni u šest grupa koje će individualno obići Pag, Vransko jezero i Pakoštane, otok Ugljan, Starigrad - Paklenicu, Biograd, Nin i Zadar. Uz prirodne ljepote destinacija, sudionicima će se predstaviti tradicije paške čipke i soli, eno-gastronomska ponuda te brojne kulturno-povijesne znamenitosti s područja Zadarske županije.

„Jako se radujem što će Zadarska županija ovom prilikom moći predstaviti sve svoje ljepote poljskom turističkom sektoru i novinarima. Iskreno se nadam da će ovaj posjet doprinijeti razvoju turizma i dobrih odnosa između turističke branše naših zemalja“, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz, pritom zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. 

Pročitano 232 puta

Zadnje objave

rujna 27, 2021

Zadarska županija uvećala je kreditni potencijal Programa kreditiranja poduzetništva i obrta za 10 milijuna kuna

Uvažavajući pozitivna iskustva s kreditiranjem poduzetništva i potrebu da se malim i…
US 1 - Župan Longin i gradonačelnik Dukić u Domu Zadarske županije ugostili su predstavnike Veleposlanstva SAD-a u RH
rujna 20, 2021

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, u Domu Zadarske…
kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA