Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Šime Vicković zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija

Posted On Utorak, 09 studenoga 2021 14:19

Nakon nedavno održane izborne Skupštine Hrvatske zajednice županija na kojoj je za predsjednika izabran župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, konstituiran je i Nadzorni odbor, a za predsjednika je izabran zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

Nadzorni odbor Hrvatske zajednice županija konstituiran je u utorak 9. studenog u Virovitici, a članovi su: Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Marijo Klement, a za zamjenika predsjednika Šime Vicković. Sjednicu Nadzornog odbora otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je pozdravio prisutne.

Prema Statutu Hrvatske zajednice županija, zadaće Nadzornog odbora uključuju kontrolu provođenja općih akata i odluka tijela zajednice te zakonitog, odgovornog i gospodarski svrsishodnog raspolaganja materijalnim i financijskim sredstvima.

Novi predsjednik Nadzornog odbora i svi članovi upoznati su s aktivnostima Zajednice do kraja godine. Kako je prošli Nadzorni odbor već pregledao financijska izvješća za 2020. godinu te ih odobrio, dogovoreno je da nova sjednica Nadzornog odbora, sa svim potrebnim izvješćima bude održana u proljeće 2022. godine. U međuvremenu je Nadzornom odboru prezentirano privremeno izvješće o radu u 2021. godini s aktivnostima do kraja godine.

„Uvažavanje političkih različitosti i konstantan zajednički rad na promicanju interesa lokalne i regionalne samouprave ključ su održavanja kontinuiteta postojanja Zajednice, a sada već brojimo 18 godina. Aktivni smo u zakonskim pitanjima, projektima i suradnji kako bi što pozitivnije utjecali na život u lokalnoj zajednici. Vjerujemo u bottom-up pristup i činjenicu da promjene dolaze odozdo prema gore i one mogu imati golemi odjek na nacionalnoj, ali i europskoj razini“, istaknuo je Klement.

Okupljeni članovi Nadzornog odbora raspravljali su o budućim planiranim programskim aktivnostima Zajednice kao i o planovima aktivnostima koje su provele i planiraju provesti  stručne radne skupine imenovane unutar Hrvatske zajednice županija.

Do kraja godine u planu je sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija 25. studenog u Slavonskom Brodu te Skupština 7. prosinca u Zagrebu. U prosincu se očekuje i proglašenje rezultata natječaja za udruge „Žuta točka“ za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj.

Pročitano 436 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA