Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan redovni sastanak župana s načelnicima: Pred nama je prilika generacije sa sredstvima iz EU

Posted On Petak, 12 studenoga 2021 20:11
U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održan je redovni radni sastanak župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održan je redovni radni sastanak župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održan je redovni radni sastanak župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave iz Zadarske županije. Razgovaralo se o brojnim aktualnim temama, od epidemiološke situacije uzrokovanom pandemijom koronavirusne bolesti i uvođenju novih mjera, donošenju prostornih planova, novog Zakona o proračunu, izgradnji županijskog skloništa za napuštene životinje, do tema iz resora zdravstva i socijalne skrbi poput provedbe programa pomoći u kući osobama starijim od 65 godina te organizacije primarne zdravstvene zaštite po JLS-ima.

Uz župana Longina, na raspolaganju čelnicima općina i gradova bili su i zamjenik Šime Vicković te resorni pročelnici. Poseban naglasak stavljen je i na novu financijsku omotnicu iz EU fondova za koju se priprema niz razvojnih projekata na području Zadarske županije. Novost je da će se u idućem programskom razdoblju financirati i izgradnja školskih objekata s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave i cjelodnevnog boravka u školi.

“Problematika rada škola u dvije smjene te cjelodnevni boravak u školi, s promjenom strukture rada samih osnovnoškolskih ustanova je nešto što se želi riješiti ili uspostaviti sredstvima koja stoje na raspolaganju. Radi se o iznosu od oko 5 milijardi kuna koja su na raspolaganju za predškolski odgoj, osnovnoškolsko i srednjoškolsko gimnazijsko obrazovanje. Zadarska županija priprema niz projekata za ulaganje u osnovnoškolsku obrazovnu infrastrukturu”, najavio je resorni pročelnik Ivan Šimunić.

„Pred nama je prilika generacije, a to je novac koji nam je na raspolaganju u novoj financijskoj omotnici Europske unije. Moramo nastaviti pripremati projekte kako bismo što prije osigurali sredstva, a posebno me veseli da će se iz EU fondova financirati izgradnja škola i vrtića. Imamo niz projekata koji su u izradi, a još mnoge u pripremi. Važno je što prije ishoditi građevinske dozvole i što prije se prijaviti i iskoristiti ovu veliku priliku“, nadovezao se župan Longin.

Novost je i početak gradnje pristupnog puta prema budućem skloništu za napuštene životinje, odnosno novom azilu za pse.

„To nije mali problem i moramo ozbiljno pristupiti njegovu rješavanju. Početkom mjeseca počeli su radovi na pristupnoj cesti prema budućem skloništu, a Županija je dosad u projekt uložila 570.000 kuna. Sve općine i gradovi obvezni su sudjelovati u tome projektu, s obzirom na zakonsku obvezu zbrinjavanja životinja na svom području. U međuvremenu smo zatražili pomoć Ministarstva poljoprivrede, odnosno mogućnost da dobijemo dio sredstava preko EU fondova. Preostali iznos ćemo raspodijeliti na općine, gradove i Županiju, tako da što prije krenemo u njegovu izgradnju“, najavio je župan Longin.

 

Škara pozvao da se izbjegne masovno okupljanje u Škabrnji

Ivan Škara, načelnik Općine Škabrnja pozvao je da se dani sjećanja na žrtvu Škabrnje i Vukovara obilježe dostojanstveno, ali uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

„Apeliramo i pozivamo sve da sjećanje na žrtvu obilježe prvenstveno u svojoj lokalnoj zajednici, u svojim ulicama i domovima, kako bi se izbjeglo masovno okupljanje u Škabrnji. Svi znamo da će zasigurno ipak biti posjetitelja u Škabrnji, a mi ćemo se potruditi osigurati dovoljan broj maski i dezinficijensa te kontrolirati pridržavanje mjera“, kazao je Škara.   

Pročitano 184 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA