Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kolegij župana: Postavili smo vrlo ambiciozne planove koje ćemo vjerujem i ostvariti

Posted On Petak, 19 studenoga 2021 11:19
Postavili smo vrlo ambiciozne planove koje ćemo vjerujem i ostvariti – poručio je župan Longin Postavili smo vrlo ambiciozne planove koje ćemo vjerujem i ostvariti – poručio je župan Longin

Župan Božidar Longin u srijedu je održao Kolegij s pročelnicima. Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bio godišnji program rada upravnih tijela Zadarske županije. Longin je tom prigodom istaknuo kako je aktualna godina, unatoč pandemiji koronavirusa, bila izuzetno uspješna, ali i kako se nada da će se taj trend nastaviti i u idućoj godini.

„Postavili smo vrlo ambiciozne planove koje ćemo vjerujem i ostvariti. Ova godina je, dakle, na području Zadarske županije bila uspješna o čemu svjedoče i brojke, pogotovo one koje se tiču rasta zaposlenosti“, ustvrdio je župan objašnjavajući da zaključno s krajem listopada ove godine u Zadarskoj županiji imamo gotovo 58 tisuća zaposlenih (57.903) odnosno 2.328 ili 4,2 posto više zaposlenih nego na isti period prošle godine.

„Trebamo biti više nego zadovoljni ovim brojkama. To je značajno povećanje i u odnosu na pretkriznu 2019. godinu - za 1.708 zaposlenih smo premašili i broj iz rekordne 2019. godine. Mjere koje je poduzela i poduzima Vlada RH za očuvanje zaposlenih i ovo što aktivno poduzimamo mi u Zadarskoj županiji dale su i daju rezultat. Zaposlenost se očuvala, a otvarana su i druga radna mjesta, jer nema razvoja bez investicija“, naglasio je Longin ističući kako i zbog županijske subvencije zadarski poduzetnici imaju najnižu kamatnu stopu (cca 1%) kad ulaze u investicijske projekte zbog čega je i županija povećala kreditni potencijal za investicijske projekte.

Što će se točno događati u idućim mjesecima, ističe župan, ovisi epidemiološkoj situaciji, a daleko najveći izazov predstavljat će nastavak preseljenja županijskih ureda i ustanova u nove prostore.

„Pripremili smo projektnu dokumentaciju i uskoro bi trebali krenuti javni natječaji za taj projekt, a prvi puta ćemo svi, i županijski odjeli i naše ustanove, biti na jednom mjestu i u svojim prostorima. S obzirom koliko sada plaćamo najam, dosada smo svake godine mogli opremiti po jednu zgradu“, istaknuo je Longin dodajući kako ga veseli i da je skoro gotovo preseljenje zdravstvenih ustanova u zgradu Nove Poliklinike, te kako u idućoj godini očekuje dovršetak zgrade Dnevnih bolnica, ali i početak izgradnje nove Medicinske škole na Relji.

Župan je naglasio kako se na području Zadarske županije provode projekti u vrijednosti 3,7 milijardi kuna, ali i kako ćemo biti spremni i za novu financijsku perspektivu Europske unije.

„U proračunu za iduću godinu pripremili smo niz programa i aktivnosti koje planiramo provesti, a svakako očekujemo i podršku našim investicijama od strane Vlade RH s kojom smo kroz ove godine odlično surađivali“, kazao je Longin istaknuvši da Hrvatska bilježi odlične gospodarske pokazatelje s projekcijama rasta BDP-a do 9 posto čime ćemo biti treća najbolja država u EU.

„Generatori gospodarskog rasta su prije svega domaća potražnja i investicije, u najvećoj mjeri financirane europskim sredstvima. Očekujemo i da će nam nova financijska perspektiva EU omogućiti nastavak pozitivnih investicijskih trendova. Svi ovi pokazatelji utjecali su na kreditni rejting BBB s pozitivnim izgledima koji nam je dao Fitch. To je priznanje vladinoj ekonomskoj politici i odgovornoj fiskalnoj politici koja se provodi na razini RH“, zaključio je Longin.


Pročitano 166 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA