Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan Općine Bibinje

Posted On Ponedjeljak, 02 svibnja 2022 15:19
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Bibinje Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Bibinje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Bibinje. Uz uvodne govore predsjednice Općinskog vijeća Marijane Kandić i načelnika Šime Sekule, uzvanicima su se obratili i župan Zadarske županije Božidar Longin, izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Šime Erlić i izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica Grozdana Perić.

U svom obraćanju, župan Božidar Longin je poručio kako ga veseli da u ovom izazovnom vremenu možemo biti više nego zadovoljni aktivnostima i događanjima na području ove općine te da su Bibinje mjesto u kojem je vrlo živo i dinamično.

„Ovdašnja škola, koja s ponosom nosi ime velikog Stjepana Radića, puna je djece. Županija je kao osnivač, zajedno s državom, u rad ovdašnje škole u dvogodišnjem razdoblju uložila više od 16 milijuna kuna. Naknadu za novorođenčad isplatili smo prošle godine za čak 58 beba. Iz Bibinja se ne iseljava. Sve ovo govori o činjenici da se lokalna vlast na čelu s mladim i vrijednim načelnikom Sekulom trudi svojim žiteljima stvoriti dobre životne uvjete“, istaknuo je župan dodavši da je turizam i u Bibinjama, kao i na području cijele Zadarske županije temeljna gospodarska grana. O velikom interesu turista za Bibinje govore i odlične brojke ostvarene u prošloj sezoni koje su, pandemiji usprkos, bile na razini najuspješnijih godina.

„Za podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda, a istodobno i doprinos podizanju kvalitete života građana, važno je ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Projekt Aglomeracija Bibinje – Sukošan svakako je značajan dio te priče. Istodobno me raduje kvalitetan razvoj poslovne zone u Lonićima, jer su upravo one značajan kotačić u gospodarskom razvoju županije“, kazao je župan naglasivši da Zadarska županija i dalje bilježi rekordne brojke zaposlenosti.

Najzaslužnijima su tradicionalno dodijeljena općinska priznanja. Utemeljitelj susreta klapa Raspivano Bibinje Šime Šimunić dobio je nagradu za životno djelo za dugogodišnje svestrano zalaganje i doprinos u razvoju kulturnog života Općine Bibinje. Grb Općine pripao je Herbertu Guttenbrunneru u znak zahvalnosti za plemenitost prema žiteljima Bibinja u vrijeme Domovinskog rata, a općinsku zahvalnicu je zaslužio Walter Perkounig i to za medijsku promidžbu humanitarne akcije Bibinje 1992.

Pročitano 199 puta

Zadnje objave

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…
lipnja 21, 2022

NAJAVA 7. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

7. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. lipnja (srijeda)…
lipnja 21, 2022

Eno-gastro županija: Vinari, maslinari i sirari osvojili niz međunarodnih priznanja

Župan Božidar Longin priredio je u dvorištu Doma Zadarske županije primanje za vinare,…
Priznanja Općine Pašman ove godine su zaslužili Nikola Krajnović, Ivana Tadija, Ines Škrokov i Vice Bobić
lipnja 14, 2022

Dan Općine Pašman: Ćosić posebno ponosan na porast broja stanovnika

U Pašmanu je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA