Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan sv. Florijana

Posted On Srijeda, 04 svibnja 2022 15:12

Javna vatrogasna postrojba Zadar proslavila je  Dan zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, koji je ujedno i Međunarodni dan vatrogasaca. Svečanosti su bili nazočni  zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, gradonačelnik Branko Dukić, zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša, zapovjednik vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić i mnogi drugi.

„Ako se ičim Grad Zadar može podičiti, to ste onda vi. Odlučni, profesionalni, jaki, djelotvorni, a to se pokazalo i u zadnjoj intervenciji na samom Poluotoku u najzahtjevnijim uvjetima, što sam osobno gledao. Od srca vam zahvaljujem na vašoj požrtvovnosti i neka vas sv. Florijan čuva u vašem daljnjem radu“, rekao je gradonačelnik Dukić. Zapovjednik Željko Šoša u svom je govoru rekao kako se ponosi svojom moderno opremljenom vatrogasnom postrojbom i istaknuo kako su spremni za novu protupožarnu sezonu.

„Svaka profesija ima svoje prednosti i mane, no posao koji vi obavljate bez sumnje je jedan od najtežih i po život najopasnijih. S obzirom na podneblje u kojem živimo, na klimu koja uključuje duga sušna razdoblja, ono doba godine kada svi mi ostali odahnemo i uživamo na godišnjim odmorima, vama je najteži dio godine. Klimatske promjene utječu na velike kontraste u kojima s jedne strane imamo veliko razdoblje suša, a onda, pak, razdoblje s velikim količinama oborinama. Sjećamo se one strašne poplave 2017. koja je nanijela veliku materijalnu našem području. Sve to odradili ste upravo vi. U borbi i s vatrom i vodom. Hvala vam na tome.“, istaknuo je u povodu današnjeg dana vatrogasaca zamjenik župana Šime Vicković.

Nakon pozdravnih govora, uslijedilo je uručenje zahvalnica i medalja Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) i JVP Grada Petrinje za nesebičnu pomoć stradalima u potresom pogođenom području te zahvalnice JVP Grada Petrinje i Vatrogasne zajednice Grada Petrinje za poseban doprinos i pomoć VZG Petrinje, JVP Petrinje i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa. Zahvalnice su primili JVP Zadar i njeni profesionalni vatrogasci: Stipe Bralić, Martino Čulina, Ivan Ivković, Toni Juravić, Frane Kovačević, Dino Lilić, Frane Miočić, Marin Pavić, Josip Pedić, Ivan Pestić, Marin Rados, Karlo Rogić, Roko Sikirić, Gojko Stanić, Mateo Stanić.

Nagrade i priznanja za doprinos i potporu vatrogastvu dodijeljene su Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, bivšem gradonačelniku i počasnom članu DVD-a Zadar Božidaru Kalmeti, gradskom pročelniku za financije Ivanu Mijoloviću, Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i 855. protupožarnoj eskadrili Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Poseban dar zadarskim vatrogascima uručila su djeca dječjeg vrtića Jordanovac, koja su nakon svečanosti uživali u četiri pokazne vatrogasne vježbe.

Pročitano 564 puta

Zadnje objave

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…
lipnja 21, 2022

NAJAVA 7. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

7. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. lipnja (srijeda)…
lipnja 21, 2022

Eno-gastro županija: Vinari, maslinari i sirari osvojili niz međunarodnih priznanja

Župan Božidar Longin priredio je u dvorištu Doma Zadarske županije primanje za vinare,…
Priznanja Općine Pašman ove godine su zaslužili Nikola Krajnović, Ivana Tadija, Ines Škrokov i Vice Bobić
lipnja 14, 2022

Dan Općine Pašman: Ćosić posebno ponosan na porast broja stanovnika

U Pašmanu je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA