Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kanadski veleposlanik u nastupnom posjetu Zadru i Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 05 svibnja 2022 10:05

Kanadski veleposlanik, Nj.E. Alan Bowman, u sklopu svog nastupnog  posjeta Gradu Zadru I Zadarskoj županiji  održao je zajednički sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem i zamjenikom župana Šimom Vickovićem.

Veleposlaniku Bowmanu ovo nije prvi posjet Zadru, ali je prvi službeni posjet i prilika za upoznavanje i razgovor o aktualnim temama od zajedničkog interesa.

Na sastanku je bilo riječi o  temama vezanim za razvoj i napredak gospodarstva i eventualna ulaganja u Zadar i Zadarsku županiju.

Veleposlanik Bowman je izrazio želju da sazna što više o pitanjima vezanim za razvoj i napredak gospodarstva i eventualna ulaganja u Zadar i Zadarsku županiju, o čemu bi dalje mogao izvijestiti zainteresirane poduzetnike s kanadske strane. Istaknuo je važnost širenja informacija o Sporazumu CETA  čije prednosti u Hrvatskoj još nisu dovoljno prepoznate i iskorištene, a uvjeren je da mogu znatno doprinijeti povećanju gospodarske i robne razmjene između dviju zemalja.  Vjeruje da bi  Kanada i Hrvatska također mogle bolje poslovati i u području IT industrije, a dobri posrednici mogu biti i uspješni poslovni ljudi iz Kanade hrvatskih korijena.

Domaćini su upoznali  Nj. E. Alan Bowmana s osnovnim pravcima gospodarskog razvoja te, uz daljnji razvoj turizma, spomenuli mogućnosti ulaganja u poslovnu zonu Crno i tzv. zelene energije i dr.

Veleposlanik Bowman je iznio i kanadski odlučni stav o podršci i pomoći Ukrajini i njenom narodu i prihvatu izbjeglica bez ikakvih ograničenja, izrazio poštovanje Hrvatskoj koja je pokazala izuzetno razumijevanje i potporu te ponudio pomoć Zadru i Zadarskoj županiji u rješavanju eventualnih problema kod zbrinjavanja izbjeglica iz ratnih područja od strane iskusnih suradnika i stručnih osoba iz Kanade. 

Pročitano 824 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA