Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijskih milijun kuna za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Posted On Srijeda, 11 svibnja 2022 13:17

Zadarska županija i ove je godine osigurala milijun kuna za potpore poljoprivrednicima. Na mrežnim stranicama županije objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, a prijave se zaprimaju do 13. lipnja 2022. godine.

Putem ovog javnog poziva moguće je financirati više različitih aktivnosti – od kupnje opreme, strojeva i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda i navodnjavanja pa do opremanja kušaonica, ulaganja u marketinške aktivnosti i ekološkog certificiranja proizvoda.

„U proteklom razdoblju Zadarska županija je uložila značajna sredstva kako bi pomogla razvoj naše poljoprivrede, od redovnih godišnjih potpora proizvođačima pa do izgradnje više sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina. Naši su proizvođači napravili velik iskorak u kvaliteti, a zajednički nam je cilj brendirati Zadarsku županiju kao eno-gastro destinaciju za što svakako imamo preduvjete. Potencijal naše poljoprivredne proizvodnje je iznimno velik, a potporama za ruralni razvoj i dalje nastojimo pomoći u podizanju kvalitete postojećih i otvaranju novih seoskih gospodarstava“, istaknuo je župan Božidar Longin.

Ukupan iznos potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj iznosi milijun kuna, a javni poziv podijeljen je na dva dijela. Za mjere 1, 2, 3 i 8 osigurano je 800 tisuća kuna i to za kupnju opreme, strojeva, sadnog materijala, stoke te adaptacije/gradnje i opremanja objekata za preradu i prodaju vlastitih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na poljoprivrednom gospodarstvu (kušaonice i izletišta), dok je za mjere 6 i 7 osigurano 200 tisuća kuna za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama, marketinške aktivnosti i certificiranje proizvoda.

„Iznos potpore za mjere 1, 2, 3 i 8 financira se u 100-postotnom iznosu te je najmanji traženi iznos potpore 10 tisuća kuna, a maksimalno se može dobiti 30 tisuća kuna. Za mjere 6 i 7 koje se odnose na certifikaciju i promociju poljoprivrednih proizvoda sufinancira se do 50 posto vrijednosti projekta, u maksimalnom iznosu od pet tisuća kuna“, pojasnio je pročelnik za poljoprivredu Daniel Segarić.

Svi zahtjevi za potpore moraju biti ispunjeni elektronski, a mogu se dostaviti putem pošte ili na e-mail poljoprivreda@zadarska-zupanija.hr. Na toj adresi mogu se postaviti i sva pitanja vezana uz javne pozive za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pročitano 2253 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA