Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ustanovi INOVAcija dodijeljeno 1,5 milijuna kuna iz Norveškog fonda

Posted On Srijeda, 01 lipnja 2022 08:16

Na svečanom potpisivanju ugovora, održanom dana 27.5.2022. u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, potpisan je Ugovor kojim je županijskoj Ustanovi INOVAcija dodijeljeno 1.502.569 kuna.

Ugovor su potpisale ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije, Nataša Tramišak i ravnateljica Ustanove Inovacija Katarina Colić.

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija nositelj je na projektu „Učinkovito aktivno PODUčavanje i učenje o PODUzetništvu u gospodarski nerazvijenim i ruralnim PODručjima – PODUZMI” za koji je dobivena odluka o financiranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 22.ožujka 2022. u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ koji čini dio financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške.

Projekt PODUZMI ima za cilj razraditi model podučavanja baziran na podizanju kreativnosti i poduzetničkog razmišljanja u kontekstu ruralne zajednice i u cilju održivog korištenja lokalnih resursa u poduzetničke svrhe. Ruralna područja (općina Gračac) imaju veće izazove od gradskih centara u vezi s obrazovnim razvojem zbog socioekonomskih i institucionalnih struktura. Projekt će potaknuti kreativnost, svijest o poduzetništvu i dugoročno stvoriti održiva radna mjesta u ruralnim sredinama povećavajući poduzetnički potencijal deprivirane lokalne zajednice. Partneri na projektu su: O.Š. Nikole Tesle Gračac, Sveučilište u Zadru te norveški partner Vinco Innovation AS. Ukupna vrijednost projekta je 1.502.569 kn od čega je iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje iz donatorskih sredstava 85% dok se 15% dodjeljuje iz državnog proračuna.

Provedba projekta počinje 1.lipnja 2022. i trajat će 18 mjeseci, odnosno do 30. studenog 2023. Kroz projekte aktivnosti izradit će se inovativan i održiv modela podučavanja u poduzetništvu namijenjenog učiteljima osnovnih škola specifično za gospodarski deprivirana i ruralna područja te implementacija istog kroz pilot program u OŠ Nikole Tesle u Gračacu. Za ovu svrhu, preuredit će se i opremit dio prostora u okviru knjižnice OŠ Nikole Tesle neophodnom te nužnom opremom za provedbu stručnog usavršavanja i nastavak implementiranja programa.

U sklopu projekta organizirat će se također i Creativity Camp u Centru za kreativne industrije u trajanju od dva dana gdje će se odvijat edukacije, radionice i interakcija ciljnih skupina.

Pročitano 722 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA