Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Jandroković: Impresioniran sam kako Zadarska županija koristi EU sredstva

Posted On Utorak, 28 lipnja 2022 18:16
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u sklopu svog boravka u Zadarskoj županiji održao je radni sastanak sa županom Božidarom Longinom Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u sklopu svog boravka u Zadarskoj županiji održao je radni sastanak sa županom Božidarom Longinom

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u sklopu svog boravka u Zadarskoj županiji održao je radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i njegovim suradnicima.

Župan je predsjednika Sabora upoznao s razvojnim projektima koji se provode na području naše županije te se ujedno pohvalio odličnim turističkim statistikama.

„Ova sezona se kroz prvih šest mjeseci pokazala odličnom, puno je bolja nego prošlogodišnja. Za gotovo 4 posto nadmašila je rekordnu 2019. godinu. U prvih 6 mjeseci imamo čak 90 posto više dolazaka nego prošle godine. Brojke su odlične i ja se nadam da će tako ostati do kraja sezone. Također, zaposlenost kontinuirano raste pa trenutno bilježimo rast veći od pet posto u odnosu na godinu ranije“, istaknuo je Longin.

Jandroković je naglasio kako je impresioniran napretkom Zadarske županije koja je, po njemu, jedna od najljepših i najrazvijenijih hrvatskih regija.

„Zadarska županija se kvalitetno razvija zahvaljujući lokalnom stanovništvu, ali i izdašnim europskim sredstvima koje ovdašnji poduzetnici, lokalne samouprave, ali i Sveučilište povlače iz EU fondova. Zaista sam impresioniran brojkama i načinom na koje se ta sredstva koriste za razvoj gospodarstva, poljoprivrede, ruralnog razvoja, infrastrukture, luka. To su zaista promišljeni projekti od kojih će građani ove županije imati i te kakve koristi“, ustvrdio je Jandroković koji je posjetio i Sveučilište u Zadru, a večeras će biti i na otvorenju Zadarskog kazališnog ljeta.

Pročitano 828 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA