Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Pakoštane

Posted On Ponedjeljak, 01 kolovoza 2022 09:05

Nakon polaganja vijenaca u čast poginulih hrvatskih branitelja na spomen obilježju u Miranjama Donjim te mjesnim grobljima u Pakoštanima, Dragama, Vrani i Vrgadi, kod svetišta sv. Nediljice u Vrani održala se svečana sjednica Općinskog vijeća.
U ime Zadarske županije i župana Božidara Longina na svečanoj sjednici nazočne je pozdravio zamjenik župana Šime Vicković. Pozdravljajući domaćina načelnika Milivoja Kurtova, državne tajnike Šime Erlića i Šimu Mršića, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje, te ostale uzvanike, zamjenik župana Vicković je naglasio da je razvoj Općine Pakoštane značajan i vidljiv unatoč proteklih dviju godina pandemije koja je rezultirala drugdje usporenim gospodarskim rastom.
Pri tom je istaknuo važnu ulogu Zadarske županije vezano za skrb o djelatnostima školstva, zdravstva i socijalne pomoći koju je nastavila provoditi u suradnji sa svojim ustanovama i uložila značajna sredstva potičući daljnji razvoj Pakoštana. Tako su Županijska uprava za ceste i Županijska lučka uprava u sklopu svojih nadležnosti ulagali i u cestovnu infrastrukturu i izgradnju luke u Dragama.
„Ispred nas je perspektiva novog sedmogodišnjeg financijskog ciklusa EU u kojem će nam biti dostupno 25 milijardi eura. Vidljivo je da se Općina Pakoštane kvalitetno priprema za provedbu svojih vizija razvoja i iskorištavanje ovih sredstava na svom području. Jedino što još mogu s ovog mjesta je čestitati i zahvaliti svim nagrađenima za njihov doprinos društvenom životu Pakoštana te poručiti načelniku Kurtovu: Sretno i nastavite dalje istim tempom!“ – rekao je zamjenik župana Vicković.

Godišnja javna priznanja Općine Pakoštane ove godine dodijeljena su:
• Marinu Mlinariću učeniku 7. razreda Osnovne škole Pakoštane, koji je sudjelovao na natjecanjima iz hrvatskog jezika i fizike, a iz matematike i geografije osvojio 2. mjesto na županijskom natjecanju dok je iz kemije prvo mjesto na županijskom natjecanju. Osim navedenog Marin je i prethodnih godina ostvarivao izvrsne rezultate na državnim natjecanjima iz matematike i geografije.
• Gabrijeli Butigan učenici 8. razreda Osnovne škole Pakoštane, koja je sudjelovala na natjecanju Lidrano u kategoriji dramsko stvaralaštvo, te na natjecanju Kaufland-škola voća i povrća na kojem je sa svojom natjecateljskom grupom osvojila besplatno voće i povrće za sve učenike škole za jedan dan u tjednu za cijelu školsku godinu. Proglašena je i učenicom generacije.
• Snježani Krpeta koja je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla je zvanje magistre te radila 24 godine u KBC-u Split na Odjelu dječje onkologije, potom četiri godine u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu. Glavna je sestra Klinike za kožne i spolne bolesti s referentnim centrom za melanom te koordinator za organizaciju COVID službe. Savjetnica je ministra zdravstva za djelatnost sestrinstva. Gospođa Snježana ima i status Hrvatskog branitelja – dragovoljca Domovinskog rata. Svojim nesebičnim angažmanom pomogla je i olakšala liječenje mnogim pacijentima sa prostora Općine Pakoštane u trenucima kad im je pomoć bila najpotrebitija.
Dan općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo poznati hrvatski branitelj Miro Barešić iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić, Frane Bokanović i Mile Pandžić. U večernjim satima odigrat će se finale, završnica turnira "Hrvatski vitez Miro Barešić" u Dragama uz vatromet i slavlje i zabavni program u na rivi Pakoštanima.

 

Pročitano 1069 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA