Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Znanstvenoj knjižnici otvorena izložba Oluja '95.

Posted On Utorak, 02 kolovoza 2022 16:34
U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95 U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95

U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95, čime je i službeno započeo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na području Zadarske županije.

Prigodom 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja bit će izložen izbor fotografija i arhivske građe iz fonda Znanstvene knjižnice, uz sudjelovanje 112. brigade HV-a i 7. domobranske pukovnije Zadar. Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza, radnim danom od 10 do 12 sati.

Ovom prigodom obratili su se ratni zapovjednici 7. domobranske pukovnije i 112. brigade, prisjećajući se važnosti ratnih operacija koje su prethodile Oluji. 

Uz nazočnost članova udruga ratnih postrojbi i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnika Grada Zadra, v.d. ravnateljice Znanstvene knjižnice Marijane Senkić – Klapan i županijskog pročelnika za hrvatske branitelje Josipa Vidova, izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić. Podsjetio je kako su upravo sloboda i bezbrižna budućnost mladih generacija osigurane nesebičnom i predanom  borbom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Važno je stalno podsjećati mlade generacije da sportska odličja vrhunskih sportaša, postignuti uspjesi i sloboda koju imamo su ostvareni upravo zahvaljujući generacijama hrvatskih branitelja koje vidimo na izloženim slikama. Sjetimo ih se razgledajući fotografije tog vremena i još jednom im zahvalimo na slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj“, naglasio je pročelnik Šimunić i pozvao sve nazočne na razgledanje ove zanimljive izložbe.

Pročitano 284 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2022

Zadarska županija odobrila sredstva za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Na Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području…
Javna priznanja za 2022. godinu
rujna 29, 2022

Dan Općine Preko: Ugljanci dobili novouređeni društveni dom

Otvorenjem novoobnovljenog Društvenog doma, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i…
Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše, jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu te hrvača Roka Striku
rujna 28, 2022

Primanje za brončane sportaše – braću Fantela i Roka Striku

Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše koji su…
rujna 27, 2022

Zadarska županija dodijelila 500 tisuća kuna potpora mikro poduzetnicima

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno su 33 mikro poduzetnika s područja Zadarske…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA