Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Stankovcima obilježena 29. obljetnica utemeljenja općine

Posted On Četvrtak, 11 kolovoza 2022 14:39
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su godišnja priznanja Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su godišnja priznanja

U Stankovcima je uoči blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice tog mjesta, svečano obilježen Dan općine i 29. obljetnica njezina utemeljenja.

Općinski načelnik Željko Perica izvijestio je o razvojnim projektima koji se provode na području općine naglasivši kvalitetnu suradnju sa Zadarskom županijom i Vladom RH. Kao ključne projekte, uz ostalo, istaknuo je izgradnju dječjeg vrtića i školske sportske dvorane koji su u fazi ishođenja građevinske dozvole. Raspisan je i natječaj za 30-godišnju koncesiju terena za solarne elektrane, a pokrenuta je i izrada novog prostornog plana.  

Zamjenik župana Šime Vicković poručio je kako Općina Stankovci u Zadarskoj županiji ima kvalitetnog partnera.

"Uz redovne potpore za ruralni razvoj, zdravstvenu i socijalnu skrb, Županija je pomagala i u drugim aktivnostima vaše općine. Bilo izravnom financijskom pomoći ili putem naših ustanova i razvojnih agencija. U tom smislu i dalje moramo surađivati, promišljati o novim projektima, biti aktivni i činiti sve što je u našoj moći da bismo taj cilj ostvarili", istaknuo je Vicković.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su godišnja priznanja i to Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije i Peteru Logaru za doprinos u razvoju vatrogastva i unaprjeđenju rada DVD-a Stankovci, Žarko Sarađenu za doprinos u području kulture, Nogometnom klubu Croatia Stankovci i Valentini Dubravici za sportske rezultate, Nikoli Troskotu za izuzetan rezultat u akademskoj godini. Priznanje za cjeloživotni rad na promicanju glazbene kulture i očuvanju kulturne baštine posthumno je dobio Slavko Pelaić, a Grb Općine Stankovci za humanitarni rad tijekom Domovinskog rata Ante Vunić.

Pročitano 786 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA