Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Polača

Posted On Ponedjeljak, 26 rujna 2022 19:26
U Polači je svečano obilježen Dan Općine i blagdan njezinih nebeskih zaštitnika, svetih Kuzme i Damjana. U Polači je svečano obilježen Dan Općine i blagdan njezinih nebeskih zaštitnika, svetih Kuzme i Damjana.

U Polači je svečano obilježen Dan Općine i blagdan njezinih nebeskih zaštitnika, svetih Kuzme i Damjana.

Općinski načelnik Tomislav Prtenjača na svečanoj sjednici Općinskog vijeća okupljene je izvijestio o razvojnim projektima koji se provode na području općine, posebno istaknuvši kvalitetnu suradnju koju su ostvarili sa Zadarskom županijom i Vladom Republike Hrvatske.

Okupljene je pozdravio državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić istaknuvši veliku priliku koja se Hrvatskoj pruža u novoj financijskoj omotnici Europske unije.

Župan Božidar Longin, pak, kazao je kako Županija prati aktivnosti općine Polača i pomaže u okviru svojih mogućnosti te je naglasio važnost aktivnog pristupa lokalne vlasti, jer upravo oni su ti koji najbolje poznaju potrebe svojih stanovnika.

„Tradicionalna gospodarska grana na ovom području je poljoprivreda, a svi oni koji se njome bave imaju na raspolaganju potpore koje Županija, preko javnog poziva, pruža, a koje mogu iskoristiti za unapređenje svoje djelatnosti. Značajna je i činjenica da se turizam s obale polako, ali sigurno, uvlači i u naše zaleđe. Sve više je luksuznih kuća s bazenima ovdje u ruralnim dijelovima naše županije koje unajmljuju gosti koji žele miran odmor. Povezati kvalitetan smještaj i jednako takvu eno-gastronomsku ponudu, recept je za uspjeh“, poručio je tom prigodom župan.

Na kraju svečane sjednice Općinskog vijeća dodijeljena su priznanja laureatima. Općinska priznanja dobili su dr. sc. Duško Čorak za unaprjeđenje obrazovanja i kulture, Peter Logar za unaprjeđenje rada DVD Polača, dok su općinske plakete za 2022. godinu zaslužili Kata Ivković, Antonija Mikulić, bračni par Kosa i Ante Kulaš te Dragan Kutija.

Pročitano 167 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA