Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zbrajaju se štete u Obrovcu nakon poplave, velika šteta u srednjoj školi i gradskoj knjižnici

Posted On Srijeda, 17 svibnja 2023 16:59

Šest učionica, zbornica, ured ravnatelja i tajništva škole te računovodstva koji se nalaze u prizemlju srednje škole u Obrovcu uništeno je u poplavi koja je pogodila ovo područje. Nakon što se jutros voda povukla školu je došlo čistiti 5o-ak nastavnika i zaposlenika škole, mještana i bivših učenika, a kada se prizemlje skroz osuši treba se provesti kompletna dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija kako ne bi došlo do širenja zaraze. Detaljne upute danas je i škola dobila od Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Prema riječima ravnatelja Srednje škole Obrovac Jurice Ćurka pomoć za sanaciju je ponuđena sa više strana te se nada kako će šteta biti brzo sanirana. S nastavom se planira krenuti ovoga petka i to na katu škole gdje se nalazi 10 učionica i to prvenstveno zbog maturanata kojima je uskoro kraj školske godine. Inače, srednju školu u Obrovcu pohađa 82 učenika.

U matičnoj Osnovnoj školi u Obrovcu koju pohađa oko 90 učenika stradao je dio školske sportske dvorane u koju je voda ušla kroz zid i gdje se podigao parket te će trebati isprazniti i očistiti spremnik za lož ulje koje se uslijed poplave počelo izlijevati.

U dječji vrtić kojeg pohađa 70-ak mališana voda se podigla iz zemlje oko 2 cm i srećom se brzo povukla, no zbog velike količine vlage uključeni su odvlaživači i podno grijanje koje će ubrzati sušenje prostora.

Velike štete nastale su u Knjižnici i čitaonici Obrovac , ustanovi u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Obrovac koja se nalazi u prostoru Doma kulture na obali rijeke Zrmanje. Tek se jutros voda povukla iz ovog prostora, stradao je veliki broj knjižnične građe, dok je kotlovnica još pod vodom.

Pročitano 288 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA