Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Lublinu održan Kongres lokalne samouprave Inicijative triju mora, sudjelovalo i izaslanstvo Zadarske županije

Posted On Petak, 19 svibnja 2023 13:12

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude u Lublinu održan je 3. Kongres lokalne samouprave Inicijative triju mora. Događaj je okupio predstavnike državne i lokalne samouprave, znanstvenog i poslovnog sektora iz 12 zemalja Inicijative triju mora, odnosno Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Litve, Latvije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Mađarske, a nazočni su bili i predstavnici strateških partnera: Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država i partnerskih regija iz Ukrajine.

Na Kongresu su sudjelovali i predstavnici Zadarske županije predvođeni zamjenikom župana Šimom Vickovićem, koji su se tijekom Kongresa susreli s predstavnicima partnerskog poljskog Podkarpatskog vojvodstva koje je aktivni član mreže regija Inicijative tri mora. 

“Zajedničke akcije regija Triju mora, korištenje njihovih društvenih i gospodarskih potencijala, trenutno su jedan od najvažnijih izazova s ​​kojima se Inicijativa suočava”, 

poručio je tom prigodom predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda.

Na koje smjerove gospodarskog razvoja treba obratiti posebnu pozornost u budućnosti kako bi zadržali visoku dinamiku razvoja i održali regiju atraktivnom za investitore? Kako bi se u takvim uvjetima trebala odvijati suradnja privatnog i javnog sektora? Na ovo i mnoga druga pitanja nastojala je odgovoriti međunarodna skupina stručnjaka iz područja trgovine i međunarodne suradnje na seminaru za rasprave, u suorganizaciji Poljske agencije za ulaganja i trgovinu.

Govornici su bili stručnjaci za trgovinu i međunarodnu suradnju, a cilj rasprave je bio identificirati izvore konkurentnosti gospodarstava regije srednje i istočne Europe te ocrtati viziju daljnjeg, nesmetanog razvoja i gospodarske suradnje u regiji.

Treće izdanje Kongresa Inicijative tri mora održano je u Centru za susret kultura - Centre for the Meeting of Cultures u Lublinu gdje se održala humanitarna izložba slika ukrajinske umjetnice Inne Kharchuk „Heritage”.

Pročitano 378 puta

Zadnje objave

ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA