Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U tijeku natječaj za odabir izvođača za izgradnju hospicija na Babindubu

Posted On Petak, 26 svibnja 2023 13:37

Nakon što je Vlada RH odobrila financijska sredstva za budući hospicij na Babindubu, Zadarska županija objavila je natječaj za odabir izvođača na njegovoj izgradnji. Procijenjena vrijednost radova je 1,9 milijuna eura bez PDV-a.

„Iznimno smo zadovoljni što smo uz pomoć hrvatske Vlade uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju za ovaj, strateški projekt Zadarske županije. Hospicij će biti specijaliziran za pružanje palijativne skrbi. U njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću“, najavio je zamjenik župana Šime Vicković.

Podsjetimo, kao lokacija za smještaj hospicija izabrana je zgrada bivše vojarne na Babindubu koju je država darovala Zadarskoj županiji za ovu namjenu. Zgrada ima tri etaže (podrum, prizemlje i kat) i obnovit će se u postojećim gabaritima i arhitektonskom izričaju, uz ugradnju dizala i dogradnju terase kako bi se zadovoljile sve potrebe njenih budućih korisnika, a sukladno ishođenoj građevinskoj dozvoli.

„Radi omogućavanja nesmetanog kretanja i evakuacije nepokretnih i invalidnih, te osoba smanjene pokretljivosti, na postojeću zgradu dogradit će se okno dizala predviđenog za prijevoz bolničkih kreveta te otvorena terasa koja će se osim za boravak koristiti i kao prostor za moguću evakuaciju nepokretnih osoba u bolničkim krevetima“, istaknuo je Nikica Miletić, pročelnik Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije.

Projektom rekonstrukcije je predviđen smještaj deset postelja u pet dvokrevetnih soba. Uz sobe za smještaj bolesnika osigurani su prostorni uvjeti za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja, te prateće i pomoćne prostorije. U prizemlju i na katu su sobe za smještaj bolesnika, sobe za rad i odmor stručnog osoblja, prateće i pomoćne prostorije.

Natječaj je otvoren 15. svibnja 2023. godine i traje 30 dana, a nakon odabira izvođača i uvođenja u posao rok za dovršetak radova je 12 mjeseci.

Pročitano 560 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA