Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

30 godina Općine Zemunik: Primjer kako ruralna sredina postaje mjesto poželjno za život mladih obitelji

Posted On Ponedjeljak, 21 kolovoza 2023 18:21

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Zemunik Donji i 30. obljetnica njezina osnutka. Uz prigodne govore predsjednika Općinskog vijeća Josipa Krnčevića i načelnika Ivice Šarića, nazočnima su se obratili i župan Božidar Longin, ministar regionalnoga razvoja i fondove Europske unije Šime Erlić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Grozdana Perić.

Načelnik Šarić u svojem se obraćanju osvrnuo na projekte koji su realizirani ili su u pripremi, ujedno zahvalivši svojoj dvojici prethodnika, Mili Fabijanu i Josi Marušiću koji su dali svoj doprinos razvoju općine kroz proteklih 30 godina.

„Oni su napravili velike iskorake u svojim mandatima, a na njima je i moj tim temeljio daljnje planove rasta i razvoja. Na svakom koraku se u našoj općini može vidjeti napredak, bilo da uspoređujemo komunalnu infrastrukturu ili pak onu društvenu. Općina je uvijek na usluzi mještanima, diše za svoje ljude i prema njima kroji svoje politike“, poručio je Šarić.

Župan Longin je istaknuo da doći u Zemunik njemu uvijek ugodno, jer je općina vrlo aktivna te suradnja s njom uvijek rezultira ostvarenjem kvalitetnih projekata.

„Posljednji u nizu je izgradnja Poljoprivredno-edukacijskog centra u Zemuniku, kraj rasadnika Piket, na čemu smo godinama zajednički radili. Projekt je vrijedan gotovo 1,3 milijuna eura, a dovršetak se očekuje kroz otprilike pola godine. Uvjeren sam kako je ovaj projekt nešto što Zadarskoj županiji treba i kako će njegovim ostvarenjem biti ostvaren veliki iskorak u području edukacije poljoprivrednika. To će, u konačnici, rezultirati podizanjem, već sada prilično visoke, kvalitete naših namirnica na još višu razinu, što nam je od presudnog značaja radi brendiranja Zadarske županije kao eno-gastro destinacije“, istaknuo je župan.

Ministar Šime Erlić je dodao kako Zemunik svoj razvoj zahvaljuje i činjenici da se trideset godina provodila kontinuirana pametna suradnja između lokalne i županijske politike, što je rezultiralo današnjim visokim životnim standardom.

„Zemunik se od ratom stradalog područja preobratio u jedno od najpogodnijih područja za život i odgoj obitelji. Ova je općina odličan primjer politike ravnomjernog razvoja, jer naš cilj nije samo razvoj urbanih područja već upravo jednakomjeran razvoj malih i ruralnih sredina. Danas je i u Zemuniku moguće više nego ikada prije iskoristiti sve prilike koje se nude, realizirati što više projekata i dodatno otvoriti vrata budućeg razvoja“, naglasio je Erlić dok je saborska zastupnica Grozdana Perić dodala kako je Zemunik oduvijek bio važno čvorište između zadarskog zaleđa i priobalja.

„Čestitam svima koji su proteklih 30 godina dali svoj doprinos u razvoju ove općine koja je idealan primjer kako jedna ruralna sredina postaje mjesto poželjno za život mladih obitelji“, kazala je izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora.

Općinska priznanja ove su godine zaslužili učenik generacije Mate Šarić te mlađi pioniri nogometnog kluba Zemunik. Prigodnu tortu povodom 30. rođendana Općine Zemunik Donji razrezali su aktualni načelnik Ivica Šarić te njegovi prethodnici Mile Fabijan i Joso Marušić.

Pročitano 317 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA