Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na Silbi obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Posted On Utorak, 26 rujna 2023 14:41

Tradicionalna proslava blagdana sv. Mihovila ove je godine u organizaciji PU Zadarske održana na otoku Silbi, gdje je upriličeno i svečano otvorenje obnovljenog objekta Područnog ureda Silba – Postaja pomorske i aerodromske policije.

Romano Landeka, načelnik pomorske i aerodromske policije i Dijana Klanac, predsjednica MO Silba službeno su otkrili ploču novoobnovljenog ureda pomorske i aerodromske policije čiju su obnovu inicirao MO Silba uz potporu Potrošačko uslužne zadruge.
"Silba, morska vrata Dalmacije, dugo je čekala obnovu ovog područnog ureda. Iznenađeni smo voljom, brigom i entuzijazmom Silbenjana, koji su poznati po izdržljivosti i čuvanju tradicije. Sami ste osigurali povratak policijske službe na svoj otok i tako osigurali sigurnost i zaštitu ne samo za svoje susjede, već i žitelje vama bliskih otoka i nautičara "- kazao je načelnik PU Zadarske Anton Dražina, dodavši kako će se ured koristiti za sve policijske poslove i potrebe schengenskih obveza.
Župan Božidar Longin je istaknuo kako se Silba ljeti bori sa povećanjem broja žitelja, što predstavlja sigurnosnu prijetnju i zadatak povećanja sigurnosnog nivoa.
"Naši su policajci pozvani služiti nam i raditi na naše dobro, što će te vi, dragi Silbenjani sada moći osjetiti iz prve ruke. Danas naša policija stoji na granici EU koja je i ovdje vidljiva, jer otoci su oduvijek prva stepenica na ulasku u našu državu" - istaknuo je župan Božidar Longin dodavši kako je sigurnost brend naše regije.
" Ured policijske službe na Silbi zalog je naše brige i obećanje bolje sigurnosti i svjetlije budućnosti naših otoka. Posebice jer želimo da se na ovom otoku ponovno čuje dječji smijeh, važno je postići zadovoljavajući nivo zdravstvene i socijalne skrbi "- rekao je gradonačelnik Branko Dukić pohvalivši policajce na njihovu zalaganju i osluškivanju potreba lokalne zajednice.
Obnovom ovog objekta ostvareni su pristojni infrastrukturni uvjeti i time osiguran povratak policijske službe na otok s čim će biti povećana razina sigurnosti, ne samo za otok Silbu već i za druge obližnje otoke zadarskog arhipelaga, Molat, Ist, Škardu, Premudu i Olib. Isto tako povećana je sigurnost nautičkog turizma te turista koji za vrijeme turističke sezone u većem broju dolaze i borave na otocima. Objekt će se koristi tijekom cijele godine za obavljanje svih poslova temeljne policije kao i kompenzacijskih mjera na schengenskom prostoru te poslova kriminalističke policije.
 
Organiziran je i Dan otvorenih vrata za mještane otoka, kada su u jutarnjim satima na mjesnoj rivi policajci izložili i policijsku opremu i tehniku te policijska plovila, kao i opremu drugih žurnih službi.
 
29. rujna slavi se dan policije i blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila, kada se policajci prisjećaju prijatelja i kolega koji su svojim doprinosom i radom osigurali sigurnost i zaštitu svih građana Hrvatske. Temeljene vrijednosti policije usmjerene na očuvanje sigurnosti i zdravlja građana utkani su u temelje njihove struke.
Pročitano 250 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA