Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Turistička zajednica Zadarske županije raspisala javni poziv za potpore događanjima

Posted On Ponedjeljak, 15 siječnja 2024 16:12

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila javni poziv za potpore događanjima u turizmu i programe destinacijskih menadžment kompanija (DMK) u 2024. godini.

Radi se o tradicionalnim potporama kojima TZ Zadarske županije putem dodjele bespovratnih novčanih sredstava želi jačati segment dodatne ponude na destinaciji, kako kroz događanja, tako i kroz doživljaje, tj. programe agencija.

Potpore događanjima namijenjene su za događanja koja predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, te stvaraju dodatnu ponudu s naglaskom na pred i posezonu. Također je jedan od ciljeva uravnoteženi turizam na svim područjima županije, stoga događanja u ruralnim područjima i na otocima mogu osvojiti dodatne bodove.

Drugi je model namijenjen programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda posebnih interesa. Osnovna je ideja pružanje podrške turističkim agencijama koje su specijalisti za destinaciju, odnosno nude paket-aranžmane isključivo u Zadarskoj županiji s naglašenim doživljajnim aspektom. U tu svrhu je TZ Zadarske županije izradila i distribuirala Priručnik za stvaranje turističkih doživljaja jer doživljajni turizam u današnjim trendovima postaje tzv. premium turizam, proizvod koji se više naplaćuje, a gostu pruža trenutke za pamćenje.

Javni pozivi objavljeni su na poveznici www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, a online prijave bit će dostupne do 24. siječnja 2024. za Javni poziv za potpore događanjima te do 30. siječnja 2024. za Javni poziv za DMK na poveznici www.zadar.hr/hr/o-nama/prijavaprojekta.

Konačnu odluku o visini potpora donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će također biti objavljeni na službenim mrežnim stranicama.

Pročitano 294 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA