Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Bogatim programom obilježena 31. obljetnica VRO Maslenica

Posted On Utorak, 23 siječnja 2024 09:06

U Zadru i na području Zadarske županije   u ponedjeljak 22. siječnja 2024. prigodnim programom obilježena je  31. obljetnica vojno-redarstvene operacija Maslenica, kojom je oslobođeno zadarsko zaleđe i uspostavljena veza između sjevera i juga Hrvatske.

U spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće na kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru, kod spomen-obilježja 3. bojni Imotski sokolovi i 4. gardijskoj brigadi Pauci u Ulici Ante Starčevića, odana je počast poginulim pripadnicima specijalnih jedinica policije uz spomen obilježje u krugu policijske uprave, položena je 31 ruža  u uvali Jazine kod „Kocke“- spomenika hrvatskim braniteljima, a održan je i mimohod pripadnika OSRH i MUP-a s ratnim zastavama.

Nakon mimohoda, održana je misa za Domovinu u crkvi Sv. Šime. Odavanje počasti nastavilo se kod Spomen-obilježja 3. gardijske brigade “Kune” u Kašiću, 4. gardijske brigade “Pauci” kod Zelenog hrasta u Islamu Latinskom te na sjevernoj strani Masleničkog mosta.

Obilježavanju obljetnice ove oslobodilačke operacije nazočili su izaslanik predsjednika Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved,  potpredsjednik Vlade  i ministr obrane Ivan Anušić, , izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik u Hrvatskom saboru Rade Šimičević, župan Božidar Longin sa suradnicima, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, predstavnici Grada Zagreba i Grada Vukovara te brojni sadašnji i bivši zapovjednici oružanih snaga, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni drugi.

U atriju Providurove palače, gdje je postavljena izložba plakata i fotografija ratnih postrojbi, Klapa HRM-a “Sv. Juraj” i Policijska klapa “Sv. Mihovil” u večernjim satima održali su prigodni koncert.

Pročitano 431 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA