Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Započeli radovi na rekonstrukciji vodovoda južnog dijela Paga

Posted On Ponedjeljak, 05 veljače 2024 17:45

Danas su mjestu Dinjiška na Pagu svečano otvoreni radovi na rekonstrukciji vodovoda čime će se stanovnicima južnog dijela otoka Paga omogućiti neometana opskrba vodom.
Vrijednost radova je 5,6 milijuna eura, a trebali bi završiti u roku od 12 mjeseci.  Rekonstrukcijom gotovo 8 kilometara vodovodne mreže koja je izgrađena 80-ih godina prošlog stoljeća riješit će se problemi vodoopskrbe južnog dijela otoka Paga.

“Uz podršku Ministarstva gospodarstva i Hrvatskih voda, uz 80 postotno bespovratno financiranje i 20 postotno financiranje komunalca, otpočinjemo projekt čija je najvažnija značajka gradu Pagu i stanovništvu južnog dijela otoka osigurati sigurnu, kvalitetnu i dostatnu količinu vode. Imamo značajne količine gubitaka, koje će po završetku ovog projekta biti potpuno anulirane” rekao je ma otvaranju radova direktor Komunalnog društva Pag  Ivan Bašić.

Naime zbog nedovoljnog tlaka u cjevovodima, puknuća starih cijevi stanovnici južnog dijela otoka Paga često su ostajali bez vode.

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić naglasio je kako se godinama, u kontinuitetu prema južnom dijelu otoka razvija vodokomunalna infrastruktura te kako postoje svi preduvijeti da se ovaj projekt uspješno završi.

Inače, kako je rekao zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović, Hrvatske vode trenutačno rade na ukupno 165 milijuna eura vrijednim projektima obnove i izgradnje vodovodne mreže u Zadarskoj županiji, koji su najvećim dijelom, kao i ovaj projekt na Pagu financirani europskim novcem.

Na svečanosti otvaranja radova na Pagu bio je nazočan i župan Zadarske županije Božidar Longin je rekao:
“Voda je svima neophodna, od nje sve počinje, a otok Pag se, posebice ljeti, nalazi pod velikim opterećenjem. Broj stanovnika se ljeti barem udeseterostruči, što znači da je ovo projekt od životne važnosti za Pažane i njihov turizam”.

Pročitano 174 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA