Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Nova Mreža zdravstvene zaštite: Povećan broj timova u općinama Poličnik i Vir te u palijativnoj skrbi

Posted On Utorak, 27 veljače 2024 14:25

Na traženje Ministarstva zdravstva županijska skupština je dala pozitivno mišljenje na Prijedlog odluke o donošenju Mreže javne zdravstvene službe. Odluka o donošenju Mreže javne zdravstvene službe odnosi se na broj potrebnih timova u djelatnostima opće/obiteljske medicine, zdravstvenoj zaštiti predškolske djece, dentalnoj medicini, patronažnoj zdravstvenoj djelatnosti, zdravstvenoj zaštiti žena, mreži medicinsko-biokemijskih timova u djelatnosti laboratorijske dijagnostike, mreža timova u djelatnosti zdravstvene zaštite mentalnog zdravlja, prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti, mreži specijalističko - konzilijarne  i dijagnostičke zdravstvene djelatnosti, mreža fizikalne terapije u kući. 

Prijedlogom odluke u djelatnosti opće/obiteljske medicine na razini primarne zdravstvene zaštite broj timova  ostaje isti - 101 tim. Zadarska županija utvrdila je potrebu za smanjivanjem odnosno povećanjem broja timova u djelatnosti opće (obiteljske) medicine po općinama i gradovima te se povećava broj timova na područjima Općine Poličnik i Općine Vir za jedan tim, odnosno smanjuje se broj timova u Općini Gračac i Gradu Pagu za jedan tim.

U djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite (polivalentne) na razini primarne zdravstvene zaštite povećava se za jedan tim broj potrebnih timova za Općinu Poličnik odnosno umanjuje za jedan tim broj potrebnih timova za Grad Benkovac. Ukupan broj timova u djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite  ostaje isti (90 timova).

Također se Prijedlogom odluke o donošenju Mreže javne zdravstvene službe povećao broj medicinskih sestara u djelatnosti zdravstvene njege u kući bolesnika, za Grad Zadar s 22 na 25 medicinskih sestara.

Povećan je broj timova u djelatnosti javnog zdravstva (ukupno pet timova) te u djelatnosti zdravstvene zaštite mentalnog zdravlja i prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti (tri tima).

U djelatnosti preventivno-odgojnih mjera za zdravstvenu zaštitu školske djece i studenata  utvrđeno je osam timova u Zavodu za javno zdravstvo te tri tima za potrebe obavljanja aktivnosti gerontologije.

Nadalje, Mreža koordinatora za palijativnu skrb na primarnoj razini zdravstvene zaštite uvećana je za 3 mobilna palijativna tima te se broj koordinatora za palijativnu skrb povećava za jedan. Sukladno potrebama za fizikalnom terapijom u kući, broj fizijatara u Mreži fizikalne terapije u kući bolesnika povećan je na 20 fizioterapeuta.

U logopedskoj djelatnosti i u psihološkoj djelatnosti utvrđeno je četvero potrebnih logopeda odnosno četvero potrebnih psihologa. U Mreži timova u djelatnosti psihijatrije za Zadarsku županiju utvrđen je jedan mobilni tim, dvije mobilne ljekarne i dvije mobilne ambulante.

Prijedlogom odluke o donošenju Mreže javne zdravstvene službe utvrđeno je ukupno 10 palijativnih postelja sukladno potrebama za osiguravanje bolje dostupnosti palijativne skrbi odnosno početkom rada stacionara za palijativnu skrb Doma zdravlja Zadarske županije.

Pročitano 213 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA