Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poziv na natječaj - Županijo, sretan ti rođendan!

Posted On Petak, 01 ožujka 2024 07:37

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizira natječaj u povodu Dana Zadarske županije 2024. godine. Županijo, sretan ti rođendan!

Natječaj je namijenjen djeci u dječjim vrtićima i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije.

Tema natječaja: široj okolini nepoznate i manje poznate prirodne i kulturne karakteristike Zadarske županije.

Uvjet natječaja je prikazati prirodne i kulturne karakteristike u neposrednom okruženju sudionika za koje oni smatraju kako su bitni za prepoznatljivost Zadarske županije (npr. stara crkva u mjestu stanovanja sudionika, trg u središtu mjesta koji ima svoju povijest, bistro more, osobe koje znaju priče o svemu, prostori koji su jedinstveni i dr.). U natječaju se ne traže općepoznate karakteristike Zadarske županije (kao što su crkva sv. Donata, Pozdrav suncu, Morske orgulje, katedrala sv. Stošije i dr.).

Natječaj nije likovno ograničen, sudionici mogu odabrati žele li na natječaj poslati likovni, literarni ili video uradak. Mogu napraviti i makete prostora za koji smatraju kako odgovara temi natječaja.

Rad može biti individualan ili grupni (grupa od najmanje 5 osoba). Svaki sudionik, odnosno grupa može poslati maksimalno jedan rad.

Pristigli radovi bit će izloženi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače od 10. travnja, 2024. godine. Na otvorenju izložbe dijelit će se nagrade stručnog žirija za najbolje radove. Bit će dodijeljena jedna nagrada po starosnoj kategoriji odabrana od strane stručnog žirija. Tjekom trajanja izložbe, posjetitelji će moći glasati koji će rad dobiti nagradu publike.

Termini natječaja:

- natječaj traje od petka, 1. ožujka, 2024. godine do četvrtka, 1. travnja, 2024. godine

otvorenje izložbe svih pristiglih radova je u srijedu, 10. travnja, 2024. godine u 10:00 h u Edukativnoj dvorani Kneževe palače

- dodjela nagrada stručnog žirija će se odviti u srijedu, 10. travnja, 2024. godine, prilikom otvorenja izložbe pristiglih radova (Nagradu osigurava Zadarska županija, osnivač NMZ-a)

- dodjela nagrada publike će se odviti nakon završetka izložbe, 13. svibnja, 2024. godine

O glasanju publike:

  • Svaki izloženi rad će biti označen posebnom oznakom. Prilikom trajanja izložbe (od 10. travnja do 10. svibnja) posjetitelji će moći na pripremljenim „glasačkim listićima“ odabrati rad koji im se najviše sviđa. Glasački listić će odložiti na za to predviđeno mjesto. Posljednji dan izložbe prebrojit će se glasovi i osobe čiji rad bude imao najviše glasova osvajaju prigodnu nagradu.

Propozicije natječaja:

- svrha natječaja je okupiti na jednom mjestu široj okolini manje poznate i nepoznate prirodne i kulturne karakteristike Zadarske županije.

- na natječaj se mogu prijaviti zainteresirani od 3 do 19 godina.

- pristigli radovi bit će podijeljeni u četiri starosne kategorije: djeca vrtićkog uzrasta; učenici u nižim razredima osnovne škole (razredna nastava); učenici u višim razredima osnovne škole (predmetna nastava); učenici u srednjim školama.

- u svakoj starosnoj kategoriji odabrat će se najbolji rad čiji autor osvaja prigodnu nagradu. Video uradci će se smatrati kao posebna kategorija. Makete će se smatrati kao posebna kategorija.

- pristigli radovi će se ocjenjivati prema kriterijima: usklađenost sa zadanom temom natječaja, samostalnost pri izradi rada, dob djeteta i njegove mogućnosti, tehnička izvedba, originalnost/kreativnost i bogatstvo rječnika i stila.

- za likovne radove dozvoljene su sve tehnike crtanja i kreativnog izražavanja.

- literarni rad podrazumijeva pjesmu, priču, sastav ili pismo.

- video uradci mogu biti snimani i mobitelom i videokamerom, u trajanju od maksimalno 15 minuta.

- pristigli radovi koji ne odgovaraju temi natječaja također će biti izloženi, ali ne ulaze u odabir za najbolji rad.

- svaki rad mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika/djeteta, razred/godine djeteta, naziv i adresu škole/dječjeg vrtića, kontakt odgovorne osobe.

- slanjem rada sudionici pristaju na objavu imena autora i rada na stranicama Narodnog muzeja Zadar i korištenje istih u svrhu natječaja „Županijo, sretan ti rođendan!“.

- svi sudionici dužni su priložiti ispunjenu privolu za sudjelovanje

- radovi se šalju na adresu Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III 2, 23000 Zadar ili donose osobno u Kneževu palaču, Poljana Šime Budinića 2 (radnim danom od 10 do 18 i subotom od 10 do 13 sati) s naznakom „Za natječaj Županijo, sretan ti rođendan!“.


 

Radujemo se Vašem sudjelovanju!

Pročitano 640 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA