Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Biogradskoj bolnici 2,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za projekt zdravstvenog turizma

Posted On Petak, 01 ožujka 2024 15:34

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na Moru zasjat će u novom sjaju zahvaljujući sredstvima iz EU fondova. Naime, bolnici je odobreno financiranje projekta „Poboljšanje kvalitete postojećih i uvođenja novih usluga u zdravstvenom turizmu“ vrijednog 3.326.735,96 eura, od čega 2.623.829,72 eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Biogradska bolnica sredstva iz NPOO-a osigurala je kroz javni poziv Ministarstva turizma i sporta „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“.  Kroz ovaj projekt bolnica, uz ostalo, dobit će 40 ležajeva koja će biti namjenski orijentirana na zdravstveni turizam.

Kroz provedbu projekta uložit će se u rekonstrukciju i adaptaciju najstarijeg dijela bolničke zgrade s novim vanjskim ulazom, recepcijom, restoranom i cafe barom te novim dizalom.

„U podrumu će se izvršiti rekonstrukcija i adaptacija postojećeg tunela od glavne zgrade do zgrade fizikalne terapije. Predviđena su dva sustava obnovljenih izvora energije te će se instalirati fotonaponska elektrana i dizalice topline zrak-voda. Sve zajedno će biti 20 smještajnih jedinica, potpuno opremljenih soba za potrebe zdravstvenog turizma sa novim informatičko-komunikacijskim rješenjima“, zadovoljno je ustvrdio ravnatelj bolnice Mate Kutleša te dodao da će se kroz projekt urediti i hortikultura u krugu bolničke zgrade, uređenje pločnika, pješački trg, parkovne površine i drugi sadržaji.

„Grad smo koji živi od turizma. Često nam tepaju da smo savršen grad za obiteljski turizam. Svima nama je već neko vrijeme jasno da se ne smijemo bazirati na sunce i more. Drago mi je da grad u suradnji sa Specijalnom bolnicom za ortopediju ostvario ovaj hvalevrijedan projekt koji uključuje poboljšanje, ali i uvođenje novih usluga u zdravstvenom turizmu“, istaknuo je gradonačelnik Ivan Knez uz napomenu da ovaj projekt neće samo poboljšati turističku ponudu, već će građanima Biograda na Moru omogućiti poboljšanje kvalitete života i zdravlja.

„Kao osnivač Specijalne bolnice za ortopediju podržavamo njezin iskorak u smjeru zdravstvenog turizma te smo iznimno ponosni što su se uspješno prijavili za bespovratna sredstva iz NPOO-a. Ovo će biti još jedan u nizu projekata u zdravstvu na području Zadarske županije koji su u najvećoj mjeri financirani iz europskih fondova, poput Dnevnih bolnica OB Zadar i energetske obnove Psihijatrijske bolnice Ugljan. Pred nama su još veće prilike u novoj financijskoj omotnici te sam uvjeren da ćemo u sinergiji s našim gradovima i općinama te kroz nastavak vrlo kvalitetne suradnje s Vladom RH, uspješno povući sva sredstva koja su nam na raspolaganju“, poručio je tom prigodom župan Božidar Longin.

Pročitano 634 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA