Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Erlić uručio ugovor, biogradska bolnica predstavila projekt zdravstvenog turizma

Posted On Četvrtak, 21 ožujka 2024 17:21

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić uručio je Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu ugovor vrijedan 80 tisuća eura za ulaganje u infrastrukturu bolničkih zgrada. Tim sredstvima urediti će se dotrajale prostorije bolnice i opremiti novim krevetima.

Uz to, Specijalna bolnica za ortopediju Biograd nedavno je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobila 2,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za projekt zdravstvenog turizma vrijedan 3,3 milijuna eura, kojeg je ravnatelj bolnice Mate Kutleša predstavio ministru Erliću i županu Božidaru Longinu sa suradnicima.

„Kroz ovaj projekt bolnica će dobiti 20 potpuno opremljenih soba za potrebe zdravstvenog turizma. Uz, to predviđeno je uređenje i opremanje restorana, nove recepcije, kafića, a izgradit će se i podzemni hodnik od glavne zgrade, gdje će biti korisnici zdravstvenog turizma, do susjedne zgrade fizikalne terapije. Uredit će se i hortikultura, a postavit će se fotonaponske ćelije na zgradi u kojoj će biti zdravstveni turizam, kao i dizalice topline. Svakako i dalje planiramo surađivati sa specijalnim bolnicama za medicinsku rehabilitaciju u korištenju njihovih iskustava. Naša bolnica je uz ortopediju i rehabilitacijski centar, a ovaj projekt će nam omogućiti da naplaćujemo usluge od pacijenata u zdravstvenom turizmu“, kazao je Kutleša.

Ministar Šime Erlić naglasio je kako se ovim projektom otvara novi razvojni put bolnice u vidu održivog financiranja i bolje i kvalitetnije usluge.

„Specijalna bolnica Biograd je bolnica s dugom tradicijom ortopedije, koja je prepoznatljiva u RH. Sretan sam i zadovoljan što ćemo ovim ugovorom pomoći bolnici da se uredi infrastrukturni dio i pripremi za ono što dolazi, a to je veliki projekt financiran iz NPOO-a vrijedan 3,3 milijuna eura kojim se bolnica okreće prema zdravstvenom turizmu. Ona će time dobiti mogućnost da osigura održivost svog financiranja u budućnosti, ali i da se usluga podigne na još višu razinu. To je jedan strateški zalog, fokus Vlade kojima se omogućuje da se ovakvi i drugi projekti realiziraju u RH u kontekstu zdravstvenog turizma putem Ministarstva turizma i NPOO-a“, poručio je Erlić.

Svoje zadovoljstvo postignutim izrazio je i župan Božidar Longin kazavši da svaka kuna uložena u zdravstvo vrijedi deseterostruko.

„Kao osnivač Specijalne bolnice za ortopediju podržavamo njezin iskorak, posebice onaj u smjeru zdravstvenog turizma te smo iznimno ponosni što su se uspješno prijavili za bespovratna sredstva iz NPOO-a. Projekt nam je danas predstavio ravnatelj bolnice i djeluje impresivno, a to je još jedan u nizu projekata u zdravstvu na području Zadarske županije koji su u najvećoj mjeri financirani iz europskih fondova, poput Dnevnih bolnica OB Zadar i energetske obnove Psihijatrijske bolnice Ugljan. Što se tiče današnjeg posjeta ministra Erlića i uručenja ugovora, riječ je o sredstvima koja će se uložiti u poboljšanje bolničke infrastrukture. To je još jedan primjer sinergije države, županije i Grada Biograda i važno je osigurati što bolje uvjete pacijentima i djelatnicima bolnice“, istaknuo je župan Longin.

Pročitano 272 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA