Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Erlić uručio 1,56 milijuna eura za sufinanciranje izgradnje Medicinske škole

Posted On Srijeda, 29 svibnja 2024 13:31

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar sklopili su Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića-Zadar regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ u okviru Programa za sufinanciranje završetka provedbe EU projekata na područnoj (regionalnoj) i lokalnoj razini.

Ugovor u vrijednosti 1,56 milijuna eura uručio je ministar Šime Erlić u Domu Zadarske županije županu Božidaru Longinu i resornom pročelniku Ivanu Šimuniću.

Ovim projektom provode se radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, a realizacijom istoga uspostavit će se infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti, odnosno osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanja i osposobljavanja prilagođenih regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.

„Ulaganjima iz EU fondova u preko 20 regionalnih centara kompetentnosti diljem Hrvatske, stvaramo najviše standarde obrazovanja za strukovna zanimanja, što je važno i zbog usklađivanja sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada. Drago mi je da projekt Medicinske škole napreduje i siguran sam da će ova sredstva pomoći u realizaciji projekta i da će uskoro učenici i nastavnici Medicinske škole imati vrhunske uvjete obrazovanja ovdje u Zadru”, poručio je tom prigodom ministar Erlić.

„Nakon dosta problema u početnoj fazi izgradnje konačno su radovi na izgradnji nove zgrade Medicinske škole na Relji krenuli u dobrom smjeru. Svakako je izuzetno dobra vijest da smo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobili sredstva za sufinanciranje ovog projekta. Trenutno radovi teku sukladno ažuriranom dinamičkom planu izvođenja radova, a nastavit će se i tijekom ljetne sezone punim intenzitetom. Svi uključeni u gradnju ulažu maksimalne napore kako bi objekt bio spreman do krajnjeg roka za dovršetak radova - 24. prosinca 2024. godine“, istaknuo je župan Longin.

Pročitano 227 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA