Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na sastanku Vlade RH sa županima o brojnim aktualnostima

Posted On Četvrtak, 11 srpnja 2024 08:27

Premijer Andrej Plenković održao je danas u Sisku sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

Glavne teme sastanka bile su obnova i revitalizacija potresom pogođenih područja, ublažavanje posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, mjere za borbu protiv klimatskih promjena, aktivnosti u okviru daljnjeg unaprjeđenja standarda sustava obrazovanja te uloga različitih dionika u razvoju primarne zdravstvene zaštite.

Govoreći o nedostatku liječničkog kadra i organizaciji zdravstvene zaštite u Zadarskoj županiji župan Božidar Longin upoznao je s mjerama koje se provode u cilju dovođenja liječnika te upozorio na probleme oko nostrifikacija diploma liječnika iz EU. Istaknuo je kako je odljev radne snage iz primarne u sekundarnu zdravstvenu zaštitu  sve intenzivniji.

“Ovo se osobito odnosi na liječnike koji rade u Zavodu za hitnu medicinu. Čim se raspišu specijalizacije u bolnicama, dolazi do maksimalnog odljeva kadra u vrlo kratkom vremenu. Iz Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u razdoblju od siječnja do ožujka ove godine otišlo je 8 djelatnika. To je ogroman broj koji nije lako nadomjestiti, pogotovo u kratkom vremenu” - rekao je župan Longin naglašavajući da je kao i svake godine ogroman pritisak na zdravstveni sustav za vrijeme turističke sezone.

“Broj korisnika zdravstvene zaštite se poveća do 10 puta. Dodatne turističke ambulante samo ublaže prenapregnuti sustav za vrijeme ljeta, koji je na granici pucanja” - dodao je Longin istaknuvši da je uloga svih dionika u razvoju primarne zdravstvene  zaštite prije svega učiniti sustav zdravstvene zaštite poželjnim mjestom za rad.

Pročitano 83 puta

Zadnje objave

srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…
lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA