Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Tkonu svečano obilježen Dan općine

Posted On Četvrtak, 11 srpnja 2024 17:11

U Tkonu na otoku Pašmanu održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana njezina nebeskog zaštitnika sv. Benedikta.

Nakon uvodnog obraćanja potpredsjednika Općinskog vijeća Lovre Smoljana, načelnik Anđelo Palaškov predstavio je projekte realizirane u prethodnoj godini, istaknuvši važnost kvalitetne suradnje općine sa županijom i ministarstvima koja je omogućila provedbu brojnih razvojnih projekata.

„Nastavljamo s realizacijom obećanih projekata, od čega treba istaknuti dovršenu plažu Mrviško u iznosu od 200 tisuća eura i novougovoreni projekt plaže Vruljice. Uz to, podigli smo stipendije i učeničke naknade za 40 posto i financirali rad DVD-a u iznosu preko 100 tisuća eura u ovom mandatnom razdoblju. Nadalje, u sklopu ITP-a očekuje nas uređenje rive Muline, kao i riješeno imovinsko-pravno pitanje te prijenos državnih nekretnina u vlasništvo Općine Tkon u svrhu izgradnje jaslica i dječjeg vrtića. Također, slijedi uređenje trga kod župne crkve sv. Tome Apostola kao i trga kod sv. Ante i Pinkovca te uredenje društvenog doma Kuntrata“, najavio je Palaškov.

Zamjenik župana Šime Vicković pohvalio je suradnju s Općinom Tkon istaknuvši da je lokalna samouprava svjesna važnosti ulaganja u infrastrukturu, a Županija je uvijek na pomoći za sve dobre projekte.

„U ovom programskog razdoblju prvi ćemo puta imati i posebnu alokaciju za otoke, a od 150 milijuna eura koliko je osigurano, 25,6 milijuna namijenjeno je otocima Zadarske županije, stoga vjerujem da će i prijavljeni projekt Općine Tkon biti među onima koji će se financirati. Aktivan pristup jedini je pouzdan način za pretvaranje ideja u projekte, a projekata u stvarnost. Sinergija je ključna za razvoj te će lokalna samouprava uvijek imati našu potporu za sve svoje kvalitetne razvojne projekte. Na koncu, načelniku  i njegovom timu želim puno upornosti, snage i kreativnosti u provođenju postojećih i budućih projekata“, poručio je Vicković.

Na svečanosti su uručena priznanja i zahvalnice laureatima. Mladi rukometaši Lovre Bojmić, Josip Ostojić i Lucijan Smoljan dobili su priznanja za izvanredne sportske uspjehe, Udruga mladih Kunska dica nagrađena je za promidžbu općine Tkon, dok je Petra Lukačić primila priznanje za izvrsnost u obrazovanju. Marinko Rušev Bepo dobio je priznanje za poseban doprinos održavanju tradicije crkvenog pučkog pjevanja.

Grb općine zaslužili su Tihomir Benčić za dokumentiranje slika i video filmova o Tkonu te Branko Rudić za doprinos u razvoju gospodarstva.

Pročitano 72 puta

Zadnje objave

srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…
lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA