Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin ugostio najbolju učenicu strukovnih škola u Hrvatskoj

Posted On Ponedjeljak, 15 srpnja 2024 15:35

Župan Božidar Longin upriličio je u Domu Zadarske županije primanje za Helenu Karić, učenicu Obrtničke škole Gojka Matuline iz Zadra koja je ove godine zaslužila nagradu „Šegrt Hlapić“ za najbolju učenicu strukovnih škola u državi. Podsjetimo, ovo prestižno priznanje našoj učenici dodijelilo je Ministarstvo gospodarstva na svečanoj akademiji povodom 30 godina Hrvatske obrtničke komore.

U ovoj školskoj godini Helena Karić je pod vodstvom svoje mentorice Marine Kuštera osvojila prvo mjesto na školskoj razini natjecanja, međužupanijskoj razini u Imotskom i državnoj razini natjecanja za strukovne škole „World skills“ u disciplini frizerstvo. Helena ima odličnu ocjenu iz praktičnog i stručno – teorijskog dijela naukovanja sve tri godine školovanja, odličnu ocjenu iz vladanja u školi i kod mentora u vanjskom salonu te je s odličnim uspjehom završila sva tri razreda, a sa školskom ekipom osvojila je prvo mjesto na ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi za trogodišnje škole s temom „Socijalni nauk Crkve“.

Župan Longin je najbolju učenicu strukovnih škola ugostio u pratnji pročelnika Katarine Miletić i Ivana Šimunića, dok su u pratnji Helene Karić bile mentorica Marina Kuštera i ravnateljica škole Silvija Ujdur Bilan.

„Draga Helena, čitajući o tvojim aktivnostima i uspjesima, primijetio sam da nisi samo dobra učenica. Za Hlapića je Ivana Brlić Mažuranić napisala da je dobar kao sunce, a i ti nosiš dobrotu u srca jer vidim da si sudjelovala u svim humanitarnim aktivnostima svoje škole, osobito u onima koji se odnose na djecu s teškoćama u razvoju. Hvala ti na tome. Biti srednjoškolac nije lako. Pregršt je školskih obveza, a obrtničke škole uključuju i puno sati prakse. Pomiriti želju za socijalizacijom i odgovornost prema izvršavanju obveza jedini je pravi recept za uspjeh. Ti si ga uspjela primijeniti i učiniti ponosnima svoje roditelje, mentoricu, sve svoje profesore, kolege i prijatelje i na tome ti čestitam“, poručio je župan Longin koji je čestitke uputio mentorici i ravnateljici dodavši da su strukovna zanimanja danas u fokusu te da Zadarska županija nizom mjera potiče mlade da ih odaberu kao svoju budućnost.

Obrtnička škola Gojka Matuline Zadar s ponosom je istaknula kandidaturu svoje učenice za dodjelu ove prestižne nagrade jer svojim obrazovnim rezultatima, blistavim zanatskim i komunikacijskim vještinama i odnosom prema radu nadilazi okvire same škole i kao takva može biti uzor ostalim učenicima.

„Veseli nas da je ovo važno priznanje stiglo iz redova struke, Obrtničke komore i Ministarstva gospodarstva, kao važan poticaj i poruka našoj Heleni, ali i svim strukovnim učenicama i učenicima  da su marljivost, upornost i ljubav prema svom budućem zanimanju siguran put prema uspjehu. Uvjereni smo da su iznimna postignuća na samom početku Helenine profesionalne karijere odličan uvod u njene daljnje profesionalne i osobne uspjehe te da će zajedno sa svojim kolegama dati važan doprinos hrvatskom obrtništvu u cjelini“, istaknula je ravnateljica Ujdur Bilan.

Pročitano 28 puta

Zadnje objave

srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…
lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA