Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Završena sanacija glavnog lukobrana i gata u luci Ražanac

Posted On Ponedjeljak, 22 srpnja 2024 20:45

Nakon mjeseci intenzivnih radova, završena je sanacija glavnog lukobrana i gata u luci Ražanac. Ovaj značajan projekt obuhvaća dio rive uz prometnicu te 75 metara dug lukobran kao i 30 metara dug gat.

„To što danas ovdje u Ražancu otvaramo drugu luku u našoj županiji dovoljno govori o tome kolilko smo aktivni kada je u pitanju lučka infrastruktura. U nju smo u posljednjih pet godina u našoj županiji uložili gotovo 50 milijuna eura i to dovoljno govori koliko skrbimo o ovdašnjem stanovništvu. Ova luka u Ražancu ima epitet sigurne luke. I to je najvažnije. Jer kada se s Velebita sjuri bura, bez obzira što je ona sada lijepa i divna i krasna, najvažnija je uvijek sigurnost“- rekao je župan Zadarske županije Božidar Longin na svečanom otvaranju obnovljene  luke u Ražancu.

Zadovoljstvo dovršetkom  radova u luci Ražanac bio je i Damir Jordan, načelnik Općine Ražanac.

„Nakon dovršetka prve faze sanacije, sada nam slijedi i druga faza, a to je zamjena školjere za koju je već napravljena projektna dokumentacija. Čeka se odobrenje sredstava od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Županijske lučke uprave te postupak javne nabave. Nadam se da će radovi na drugoj fazi što prije započeti kao i početak projektiranja treće faze, odnosno dogradnje rive sa izgradnjom novog gata i 50-ak novih komunalnih vezova što je po meni i cilj. Osigurati svim ljudima da ostanu ovdje u Ražancu živjeti i raditi sa svojim obiteljima.“

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, prema riječima državnog tajnika Josipa Bilavera,  podržat će drugu i treću fazu radova. Bilaver je pritom rekao kako je u posljednjih osam godina u lučku infrastrukturu te plaže i šetnice duž naše obale, uloženo preko 400 milijuna eura.

„Mogu ovdje najaviti da idemo dalje sa ovim projektima. I dalje ćemo podržavati izgradnju i druge i treće faze, ali isto tako i izgradnju niza šetnica i plaža koje smo dosada provodili na području Općine Ražanac, Zadarske županije te diljem naše obale. Idemo dalje sa renesansom na našoj obali jer nam je stalo da se maksimalno poveća sigurnost, ali i izgled samog mjesta. Ovaj projekt osim sigurnosti pruža i jednu lijepu vizuru mjestu Ražanac što on i zaslužuje“ – kazao je Bilaver.

Vrijednost ovog projekta iznosi 952.725 eura i 86 centi s PDV-om, a isti je sufinanciran sredstvima  Županijske lučke uprava Zadar, resornog ministarstva i Općine Ražanac.

Na današnjoj svečanosti otvaranja novog lukobrana i gata nazočni su bili saborski zastupnici Nikolina Baradić i Ante Babić, zamjenik župana Šime Vicković, potpredsjednik Županijske skupštine Željko Šoša, zamjenik ravnatelja Županijske lučke uprave Vedran Zrilić te brojni drugi uzvanici.

Pročitano 138 puta

Zadnje objave

srpnja 26, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA