Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Poličnik

Posted On Petak, 30 kolovoza 2024 15:54
Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Poličnik i blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.
 
Događanju su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić, župan Božidar Longin, saborski zastupnici Nikolina Baradić i Ante Babić, državni tajnici, ravnatelji uprava, brojni načelnici i gradonačelnici, predstavnici udruga  i brojni drugi gosti.
Govoreći o učinjenom u proteklom razdoblju načelnik Općine Poličnik Davor Lončar je istaknuo da je u proteklih godinu dana izdano više od 12o građevinskih dozvola i to uglavnom za izgradnju stambenih objekata, da ovo područje ima oko 1000 novih stanovnika, realizirani su brojni infrastrukturni projekti, sagrađeni su ili je u tijeku izgradnja 8 gospodarskih subjekata, a od 20 općina u Hrvatskoj s najvećim ukupnim prihodima poduzetnika u prošloj godini, Općina Poličnik nalazi se na izvrsnom -6. mjestu poretka.
 
”Kao župan Zadarske županije u ovoj prigodi želim izraziti veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima Općine Poličnik, poglavito sustavnim planiranjem i usklađivanjem lokalnih projekata s programima regionalnog razvoja naše Županije. Svi ovi projekti rezultat su stalne i otvorene komunikacije stanovnika s njihovim predstavnicima u općinskom tijelu kao i ove jedinice lokalne samouprave sa županijom i državnim institucijama te i ovom prigodom zahvaljujem Vladi RH na sustavnom praćenju razvojnih projekata ne samo ove općine već i čitave Županije. Uvjeren sam kako ćemo i u budućem razdoblju nastaviti provoditi zajednički zacrtane ciljeve na dobrobit svih stanovnika ove regije.- rekao je u svom govoru župan Božidar Longin.
 

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u svom je govoru istaknuo kako se nada da će Općina Poličnik i u budućnosti nastaviti velikim koracima grabiti dalje u bolju budućnost.


"Osoba koja je osam mandata zadržala povjerenje sumještana dokaz je njegove hrabrosti i ustrajnosti u svom poslu, koji nosi mnoge odgovornosti. Svaki mali posao koji mještanima olakša svakodnevicu veliki je zalog za bolju budućnost ove zajednice. Potreban je kontinuitet i vlastita JLU koja sama najbolje zna svoje probleme i potrebe", upozorio je Bačić, dodavši kako je sinergija ključ svih projektnih uspjeha.


" Projektna suradnja najvažniji je aspekt našeg zajedničkog rada i temelj jačeg regionalnog razvoja", dodao je Bačić, najavivši veće oporezivanje imovine, a manje rada.

"Unutar naše stambene strategije važan je dio, s JLU u ruralnim prostorima mladima, uz osiguranje zemljišta, komunalne infrastrukture i povoljne kredite omogućiti izgradnju doma", zaključio je Bačić.

 
DOBITNICI GODIŠNJIH PRIZNANJA i ZAHVALNICA:

Zaslužni učenici i studenti: Marija Bukvić, Karlo Ukalović, Roko Ukalović, Marta Kovačević, Jakov Bubić, Josip Livajić, Morena Surać i Gabrijela Proroković

Promicanje sportskih aktivnosti u atletici: Dragan Romić

Zlatna medalja u bacanju kugle (atletika): Rahela Mijolović

Promicanje kulture plesa: Ema Juričević.

DOBITNICI NAGRADA:

Nevena Čulina i Josipa Đurđević za promicanje turizma na području Općine Poličnik

“Lesnina XXL” za promicanje gospodarstva na području Općine Poličnik

“Metro Hrvatska” za promicanje gospodarstva na području Općine Poličnik…

Pročitano 15 puta

Zadnje objave

srpnja 26, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA