Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadrani ponovno pomažu Vukovar- kreće 22. humanitarna akcija "Vukovaru ZaDar"

Posted On Ponedjeljak, 27 studenoga 2017 13:45

Ovogodišnja, 22. po redu humanitarna akcija "Vukovaru ZaDar" održat će se na Narodnom trgu u Zadru, 2. prosinca 2017. godine uz prigodni program na kojem će od 9,30 do 13 sati nastupiti veliki broj izvođača, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Domu Zadarske županije. Tom prigodom žitelji Zadra i Zadarske županije imat će priliku donositi pakete hrane i higijenskih potrepština na Narodni trg, a prodavat će se i rukotvorine zadarskih vrtića i udruga kako bi se prikupilo što više novaca. Na taj način prošle je godine prikupljeno oko 35.000 kuna.

Ovom akcijom pomaže se prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaje se Caritasu Vukovarskog dekanata.

Zadarska županija i ove će godine sa 10.000 kuna izravno pomoći Caritas Vukovarskog dekanata, dok će Grad Zadar uz organizacijsku pomoć oko realizacije programa na Narodnom trgu , osigurati i prijevoz hodočasnika do Vukovara.

"Puno obitelji čeka pomoć Caritasa u Vukovaru, mnoge obitelji nemaju financijskih sredstava za osnovne potrebe , i općenito žive u teškim uvjetima", rekla je časna sestra Melhiora Biošić, počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar i naglasila kako je socijalna situacija u Vukovaru jako teška. Podsjetila je i kako je prošle godine uz redovitu pomoć Vukovaru održana i dodatna akcija prikupljanja pomoći za selo Berak i to na inicijativu Željke Jurić - Mitrović , djevojčice u plavom kaputiću iz vukovarske kolone, koja je nakon susreta sa Zadranima u Vukovaru zamolila da se pomogne i njezinim sumještanima koji žive u teškim uvjetima.

"Ove godine uz standardne potrepštine i novac prikupljamo i odjeći i obuću u dobrom stanju, jer je potrebitih ljudi u Vukovaru sve više. Grad se obnavlja, sve je ljepši, ali uvjeti života nisu dobri", rekla je s. Melhiora.

Pročitala je pritom pismo Vukovarke, majke devetero djece, koja je opisala situaciju u ovom simbolu Domovinskog rata.

I sve škole kao i vrtići u Zadarskoj županiji uključeni su u ovu akciju na način da svaka škola prikuplja određenu namirnicu ili higijensku potrepštinu. Osnovna škola "Šimuna Kožičića Benje" u Zadru tradicionalno je centar prikupljanja humanitarne pomoći odakle će krenuti kamion sa prikupljenom pomoći prema Vukovaru. Donacije će se prikupljati u četvrtak i petak, 30.11. i 1.12.

Ovime se daje i doprinos u očuvanju vrijednosti Vukovara koji je simbol stradanja u Domovinskom ratu, na način da zadarski hodočasnici organizirano posjete Opću bolnicu Vukovar, Ovčaru, Memorijalno groblje, Franjevački samostan i ostalo.

Glavni organizator ove humanitarne akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar, a partneri u akciji OŠ Šimuna Kožičića Benje i srednja Prirodoslovno grafička škola Zadar.

Sponzori su: Liburnija d.o.o. Zadar, Odlagalište Sirovina d.o.o. Zadar, Autoškola AS Zadar, TZ G

Donacije se mogu uplatiti izravno na CARITAS VUKOVARSKOG DEKANATA IBAN: HR0725000091102034879

Pročitano 1508 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA