Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Ministar Marić u Zadarskoj županiji: Potpisana četiri ugovora

Posted On Četvrtak, 14 prosinca 2017 15:10

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji gdje je potpisao četiri ugovora kojima je nekretnine i mineralne sirovine u državnom vlasništvu prepustio na upravljanje lokalnoj i regionalnoj upravi.

S gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem potpisao je tri ugovora – Ugovor o dodjeli na korištenje nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića u svrhu uređenja Centra za mlade, Ugovor o dodjeli zgrade bivšeg zapovjedništva talijanskog koncentracijskog logora na Molatu gdje bi trebao biti smješten Memorijalni centar kao i Odluku o darovanju nekretnine u k.o. Crno u svrhu građenja Novog gradskog groblja.

Sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom potpisao je ugovor o darovanju 40 000 m3 mineralne sirovine koja će biti iskorištena u sanaciji nerazvrstanih cesta stradalih u rujanskoj poplavi.

- Misija Ministarstva državne imovine je što bolja suradnja s jedinicama lokalne samouprave. Projektom Centra za mlade potvrđujemo odgovornost Grada Zadra i Vlade RH za najosjetljiviju skupinu u društvu, a to su mladi. Raduje me vidjeti da nešto što je godinama izazivalo strah postaje mjesto afirmacije mladih ljudi - istaknuo je na svečanosti potpisivanja ministar Marić.

Župan Božidar Longin prethodno je sa suradnicima ugostio ministra Marića u Domu županije, gdje su razgovarali o više aktualnih tema s naglaskom na državne nekretnine koje Zadarska županija želi iskoristiti za smještaj svojih ustanova i službi.

- Više sam puta istaknuo da smatram kako nije primjereno da Županija na godišnjoj razini plaća pozamašne iznose za najam prostora u kojima su smještene naše ustanove, a istodobno smo svjedoci velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu koje su neiskorištene i propadaju. Na lokaciji nekadašnje vojarne Stjepana Radića još ima nekoliko objekata koji su nama zanimljivi te smo s ministrom Marićem na tu temu već održali nekoliko sastanaka i vjerujem u pozitivno rješenje – poručio je Longin.

Pročitano 1466 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA