Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelje usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije

Posted On Ponedjeljak, 18 prosinca 2017 15:46

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 17. ožujka 2017. godine donijelo je odluku o financiranju projektnog prijedloga „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelje usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije“ u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Ovom odlukom odobrena su sredstva za financiranje projekta prijavitelja Zadarske županije ukupne vrijednosti 1.929.737,01 HR od kojih je 1.640.276,45 HRK bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), a 289.454,55 HRK sufinancira Zadarska županija. Potrebno je i naglasiti da se Zadarska županija prijavila na Javni poziv Fonda za sufinanciranje te je trenutno u postupku potpis Ugovora kojim će se smanjiti udio sufinanciranja županije za 50% (144.727,27 kn).

Projekt provodi Odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade s partnerom Domom zdravlja Zadarske županije, dok Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, osim što je sudjelovala u pripremi i pisanju projektnog prijedloga, sudjeluje i kao vanjski stručnjak za provedbu projekta.

Cilj projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s fokusom na udaljena i deprivirana područja što se planira postići nabavom dijagnostičko- terapijske i medicinsko-tehničke opreme kojom se doprinosi proširenju usluga PZZ-a na otočnom području županije te, posljedično, smanjivanju upućivanja pacijenata u bolnice za 5%.

„Od aktivnosti je do sada završena ugradnja platforme za osobe sa smanjenom pokretljivošću na zgradu ordinacije u Žmanu (Dugi otok) te manji infrastrukturni radovi na ordinaciji u Povljani (Pag). Vrijednost tih radova je oko 600.000 kn. Završene su dvije nabave za dijagnostičko-terapijsku opremu i medicinsko-tehničku opremu te je tako ginekološka ordinacija u Pagu dobila ginekološki ultrazvuk i pripadajuću sondu, a uskoro se očekuje i dostava dijagnostičko-terapijske i ostale medicinske opreme (ukupna vrijednost opreme je 1.000.000,00 HRK) i to za ordinacije opće/obiteljske medicine na Viru, Istu (uključujući i otok Molat), Pašmanu (Neviđane) i Dugom otoku (Božava). U pitanju je oprema koja se koristi u ordinacijama opće/obiteljske medicine poput prenosivih EKG aparata, otoskopa, oftalmoskopa, aspiratora, mobilnih aparata za davanje kisika s pripadajućim setovima za reanimaciju, kirurških lampi i setova za malu kirurgiju, spirometara, sterilizatora, lampi za terapiju kroničnih rana, stolnih tlakomjera, liječničkih torbi za pregled, kufera za reanimaciju, mjernih stanica za visinu i težinu, ormara za instrumente i stolova za preglede: Spirometri i EKG-i (prenosivi visoke rezolucije). Osim opreme za djelatnost opće/obiteljske medicine i djelatnost zdravstvene zaštite žena, nabavit će se i oprema za djelatnost dentalne zdravstvene zaštite - stomatološka stolica s pripadajućim instrumentima (Pag)“ istaknuo je pročelnik Odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije g. Bernard Maruna.

Pročitano 1860 puta

Zadnje objave

veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 25, 2020

NAJAVA 22. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

22. sjednica Kolegija župana održat će se dana 26. veljače (srijeda) 2020. godine u 9,00…
veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA