Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio Grad Pag: U projekte uloženo više od 10 milijuna kuna

Posted On Petak, 05 srpnja 2019 19:51

Župan Zadarske županije Božidar Longin u pratnji suradnika posjetio je grad Pag gdje je obišao završene projekte u koje je investirano više od 10 milijuna kuna. Longin je u pratnji županijskih pročelnika Bernarda Marune, Daniela Segarića, Krešimira Laštre i Katarine Miletić te čelnih ljudi Doma zdravlja Zadarske županije i Županijske lučke uprave obišao projekte energetske obnove škole, opremanja ambulante i uređenja lučice Katine koji su financirani iz proračuna Zadarske županije te nacionalnih i EU sredstava.

Župana Longina i suradnike pred Osnovnom školom Jurja Dalmatinca dočekali su ravnateljica  škole Željka Zubović, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, vijećnica Gradskog vijeća Jasna Magaš i Josip Tičić, vijećnik u Skupštini Zadarske županije. Župan je razgledao zgradu osnovne škole na kojoj su provedeni radovi na energetskoj obnovi kojom su, između ostalog, uređeni krov i fasada zgrade.  Ukupna vrijednost projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag“ iznosi 2.728.078,69 kuna od čega je 893.265,62 kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (33 %), 767.325,65 kuna iz fonda Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata (28 %), dok je Zadarska županija projekt energetske obnove sufinancirala sa 1.067.487,42 kuna (39 %).  

"Uložili smo u projekt energetske obnove škole jer je naš cilj da učenici u svim dijelovima županije imaju jednako dobre uvjete, a školi u Pagu je bila potrebna obnova i drago mi je što su radovi kvalitetno obavljeni. Posebno me veseli što učenici i djelatnici škole sada imaju puno bolje uvjete i što se postiže značajna ušteda. Ovo je jedan od četiri projekta energetske obnove škola koje provodimo u Zadarskoj županiji – uz osnovne škole u Gračacu i Škabrnji u tijeku je energetska obnova zgrade gimnazija u zadarskom Perivoju Vladimira Nazora" istaknuo je župan Longin.

Ravnateljica OŠ Jurja Dalmatinca Željka Zubović je navela kako je energetska obnova škole završena većim dijelom već u travnju ove godine.

"Upravo zahvaljujući tome osjetili smo sve blagodati ove energetske obnove tako da smo postigli znatne uštede pri grijanju prostorija, a isto tako i sada, u ovim vrućim danima se puno lakše radi u školi. Općenito su uvjeti sada puno kvalitetniji kako za učenike tako i za djelatnike škole", rekla je Zubović.

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je naveo kako su projekti napravljeni u zadnjih godinu dana vrlo važni za Pag.

"Škola je energetski obnovljena i na taj način je napravljeno ono najvažnije, da se učenici i djelatnici u školi dobro osjećaju. Također jako je bitno što je uređena lučica Katine jer je sada Pag dobio jednu vrlo lijepu lučicu s velikim brojem sigurnih vezova, ali na tome se nećemo zaustaviti. Naime, Grad Pag je financirao projektnu dokumentaciju za uređenje stare rive, ali i rive uz magazine na Prosici i luke na Goliji. Radi se o projektu vrijednom oko 10 milijuna kuna i u tome očekujem podršku Županije. Suradnja je sada vrlo kvalitetna i očekujem da će tako biti i u buduće" rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Nakon obilaska škole, župan Longin posjetio je Dom zdravlja u Pagu gdje je u pratnji ravnateljice Doma Zdravlja Zadarske županije Renate Bek obišao ambulante koje su opremljene u sklopu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije“. Ukupna vrijednost projekta je oko dva milijuna kuna, a u projekt su bili uključeni otoci Pag, Ist, Molat, Vir, Dugi otok (Božava) i Pašman (Neviđane). Na Pagu je ukupno uloženo oko 900 tisuća kuna i to 290 tisuća za obnavljanje objekta u Povljani koji je u vlasništvu Doma zdravlja Zadarske županije kuna te nešto više od 600 tisuća kuna za opremanje ginekološke i dentalne ordinacije u Gradu Pagu.  

U pratnji zamjenika ravnatelja Županijske lučke uprave Branke Batur i Vedrana Zrilića župan Longin je obišao i novouređenu lučicu Katine u Pagu. Projekt sanacije luke uključio je refuliranje kako bi se povećala dubina u luci koja je na pojedinim mjestima bila oko 20 cm, sanirani su obalni zidovi te su postavljena dva pontona dužine 80 i 50 metara. Ukupno je projektom osigurano 150 novih vezova, a vrijednost izvedenih radova u luci Katine je 6,3 milijuna kuna.

„Županijska lučka uprava Zadar uložila je posljednjih godina značajna sredstva u sanaciju i rekonstrukciju brojnih mjesnih luka na području cijele naše županije, a u tom smjeru ćemo nastaviti i u narednom razdoblju. Luka Katine u Pagu jedan je od pravih primjera kvalitetne suradnje nas s regionalne i lokalne razine te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje je financijski podržalo ovaj projekt“, istaknuo je Longin.

 

Pročitano 2315 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA