Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županije od nove godine preuzimaju poslove Ureda državne uprave

Posted On Subota, 07 rujna 2019 17:47

Zadarska županija od 1. siječnja 2020. godine preuzet će poslove Ureda državne uprave. Riječ je o reformskoj mjeri hrvatske Vlade koju je na radnom sastanku u Domu županije županu Božidaru Longinu i suradnicima predstavio novi ministar uprave Ivan Malenica.

 „Ministar i suradnici su nam na detaljan i kvalitetan način predočili korake koji su pred nama. Očekuje nas veliki posao, ali mi smo spremni i motivirani. Uhvatit ćemo se posla kako bi što kvalitetnije dovršili posao koji je pred nama“, istaknuo je župan Longin.

Ministar Malenica je naglasio kako je riječ o jednom u nizu sastanaka koje ministarstvo obavlja sa županima i predstojnicima državne uprave radi pripreme i realizacije reforme kojom će županije preuzeti oko 200 različitih poslova iz područja društvenih djelatnosti, imovinsko-pravnih odnosa i poslova opće uprave.

„Ova reformska mjera ima za cilj učinkovitiji i efikasniji sustav, odnosno da građani mogu što brže, učinkovitije i efikasnije ostvariti određena prava u županijskim administracijama. Za to je u državnom proračunu za 2020. godinu osigurano 350 milijuna kuna koje će biti isplaćivane ovisno o broju zaposlenika koji će prijeći pod sastav Županije“, rekao je ministar uprave.

Jedna od mjera, najavio je ministar Malenica, jest da gospodarstvenici za dobivanje dozvola neće morati obilaziti nekoliko ureda već će postojati samo jedan koji će obavljati taj posao. Sve pristojbe će se moći platiti karticama jer će novi uredi biti opremljeni POS-uređajima, a uvodi se i e-pristojba, kroz projekt Jedinstveno upravno mjesto. Ministar Malenica poručio je da će ova reforma smanjiti troškove cijelog sustava.

„Računamo da će doći i do smanjenja broja zaposlenika. Zaposlenicima Ureda državne uprave bit će ponuđen sustav stimulativnih otpremnina, a uskoro će biti prezentirana odluka kojom će se utvrditi kriteriji i uvjeti za odlazak u privremenu mirovinu. Cilj ove reforme je smanjenje troška čitavog sustava“, poručio je ministar uprave prilikom radnog posjeta Zadarskoj županiji.

Pročitano 1686 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA