Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Posted On Ponedjeljak, 09 rujna 2019 14:12

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda župana Katarine Miletić  posjetio je u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine, prvoga dana nove školske godine Gimnaziju Vladimira Nazora i  Školu primijenjene umjetnosti i dizajna gdje je završena 1. faza energetske obnove.

U pratnji ravnatelja Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičevića, župan je na početku pozdravio nastavničko vijeće gimnazije, a zatim obišao i  školu.

Projekt, vrijedan više od 8 milijuna kuna, uz europska sredstva najvećim je dijelom financirala Zadarska županija, kojoj je, istaknuo je  župan Božidar  Longin, ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta: „U prošlom tjednu smo potpisali još jedan ugovor, dali smo pravo građenja medicinskoj školi. Dobili smo u vlasništvo zgradu bivšeg đačkog doma i od toga ćemo napraviti novu školu. Također smo potpisali ugovor za još jednu školu na Relji.“, rekao je župan. Izrazio je žaljenje što ova škola još uvijek nema sportsku dvoranu, ali i nadu da će se u skorom vremenu i to realizirati.

Ravnateljica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Marijana Bakmaz i  Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora zadovoljni su  jer će učenici i nastavnici raditi u udobnom prostoru .

Zahvalivši županiji na sufinanciranju projekta, ravnatelj Šimičević naveo je kako je sada završena 1. Faza te da će  dovršetkom 2. faze škola biti uređena po mjeri svakog učenika, odnosno škola će imati  prostor za odgoj i obrazovanje za 21. stoljeće. „S obzirom da u novu školsku godinu ulazimo s novim kurikulima, Školom za život, mi ne možemo zaostajati  sa onime što djeca koriste u nastavnom procesu. Vjerujem da ćemo s motiviranim učenicima, nastavnicima i roditeljima uspjeti sve što smo planirali ovu školsku godinu“, rekao je Rade Šimičević. Dodao je  kako je škola u ranijem periodu uz pomoć Zadarske županije nabavila  12 interaktivnih ploča, a energetskom obnovom dobila je nove prozore, toplinsku izolaciju zidova i novu rasvjetu.

Ove godine u Gimnaziju Vladimir Nazor upisalo se 126 učenika u 6 razrednih odjeljenja, 3 odjela opće i 3 jezične gimnazije, tako da je sada u školi 570 učenika.

Eneregetskom obnovom obuhvaćene su još dvije škole koje djeluju u zdanju izgrađenom još za vrijeme Austrougarske radi se o Gimnaziji Jurja Barakovića i Prirodoslovno-grafičkoj školi. Kada sve bude sanirano, a treba obnoviti još i krovište, ušteda energije bit  će veća od 80 posto sredstava za grijanje.

Ukupan iznos projekta „Energetska obnova zgrade Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora, Prirodoslovno-grafičke škole u Perivoju  Vladimira Nazora“  je 8.231.476,88 kuna od čega se 2.636.585,95 kuna financira iz EFRR, a 5.594.891,88 kuna sredstvima Zadarske županije. Provedba projekta traje do 30. studenoga 2020. godine.

 

Pročitano 1110 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA