Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Vinari u Nadinu službeno otvorili sezonu berbe

Posted On Petak, 04 rujna 2020 17:05

U Nadinskim vinogradima organizirana je svečanost službenog početka sezone berbe grožđa. Prvo je to izdanje manifestacije za koju se organizatori iz Udruge vinara Zadarske županije nadaju da će postati tradicionalna.
Svečanosti je nazočio velik broj vinara i vinogradara s područja Zadarske županije, a nazočnima su se obratili predsjednik Udruge vinara Zadarske županije Tomislav Glavić, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić te župan Božidar Longin koji je pohvalio udruživanje vinara Zadarske županije kroz zajedničku udrugu, što je pravi put za kvalitetniji nastup na tržištu.
„Ujedno je to dobar primjer, ali putokaz voćarima, maslinarima i povrćarima da krenu u tom smjeru, u čemu ćete svi imati svesrednu pomoć županije. Radimo na brendiranju cijele naše županije kao gastronomske destinacije, u čemu će i Ravni kotari imati priliku dodatno iskoristiti svoje potencijale, s naglaskom na vrhunska vina iz našeg kraja“, poručio je župan uz napomenu kako je s tim ciljem Turistička zajednica Zadarske županije izdala novu brošuru s lokacijama OPG-ova na kojima se može kušati gastronomska ponuda.
„Marketing je iznimno važan, a ovaj današnji događaj također je jedan dobar korak u tom smjeru. Podsjećam i da smo u suradnji s vašom udrugom organizirali sastanak proizvođača s našim ugostiteljima s ciljem povezivanja jer želimo lokalne proizvode u našim restoranima“ dodao je Longin podsjetivši da, uz potpore poljoprivrednicima za koje je i ove godine osigurano milijun kuna, Zadarska županija financira i projekt 'Zaštita i revitalizacija autohtonih sorata vinove loze Sjeverne Dalmacije' kojeg provodi Agronomski fakultet iz Zagreba na poljoprivrednom dobru u Baštici s ciljem doprinosa razvoju i prepoznatljivosti izvornih vina iz naše županije.
Uz Udrugu vinara Zadarske županije, svečanost službenog početka berbe organizirali su Turistička zajednica Ravnih kotara i Udruga vinogradara i vinara Nadin.

Pročitano 1040 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA