Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

PISMO UČENICIMA NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Posted On Nedjelja, 06 rujna 2020 21:58

Drage učenice i učenici,

na početku smo još jedne školske godine.

Prošla školska godina bila je izuzetno teška kako za vas, tako i za vaše učitelje i profesore. Nažalost, epidemiološka situacija u kojoj živimo ne dozvoljava nam veliki optimizam i kada je ova nova školska godina u pitanju. Cijeli svijet bori se s opasnim i nevidljivim neprijateljem koji nas je prisilio na veliku promjenu ponašanja i navika.

Ovih dana vi i vaši roditelji dobili ste pregršt uputa kako se ponašati i koje mjere poduzeti u školskim zgradama kako biste bili što sigurniji od moguće zaraze koronavirusom. Znam da je u vašim godinama jako teško shvatiti da morate biti udaljeni od svojih kolega i prijatelja, da ne smijete svoju simpatiju uhvatiti za ruku, da neće biti one vreve na školskim odmorima, da ćete morati ostajati u svojim učionicama…

No molim vas, budite odgovorni i pokušajte shvatiti ozbiljnost situacije. Beskrajno je važno za sve vas i vašu budućnost da se nastava održava u stvarnom, a ne u onim virtualnom svijetu. Važno je da iskoristite sve ono što vam škola može pružiti. Živa riječ vaših učitelja i profesora je najvrjednije što vam odgojno-obrazovni proces može dati, a društvo vaših kolega neprocjenjivo bogatstvo.

Stoga se potrudite biti disciplinirani i radi sebe i svoje budućnosti, ali i kako ne biste svojim neodgovornim ponašanjem ugrozili svoje ukućane; roditelje, bake, djedove…

Svaka muka ujedno je i prilika za jačanje karaktera, za usvajanje novih znanja, za izgradnju osobnosti. Učite, istražujte, trudite se usvojiti prave vrijednosti i stvoriti zdrave životne stavove. Budite aktivni, odvažni i uporni i izrastite u odgovorne pojedince koji će naoružani znanjem, vještinama i pravim moralnim vrijednostima ući u život odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim, usprkos okolnostima u kojima živimo, sretnu i uspješnu školsku godinu 2020./2021. Sretno!

ŽUPAN

Božidar Longin, dipl. ing.

Pročitano 1246 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA