Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sigurnost - ključ uspješne turističke sezone

Posted On Srijeda, 31 ožujka 2021 09:23

Aktualni projekti i priprema turističke sezone bile su glavne teme razgovora prilikom županovog posjeta Biogradu na moru. Župan Božidar Longin održao je radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Knezom i predsjednikom uprave Ilirije d.d. Gordanom Ražnjevićem. Svoje hotele Ilirija će otvoriti već za nadolazeće uskršnje blagdane, a u jednoj od najvećih turističkih tvrtki u Hrvatskoj svjesni su da će popunjenost kapaciteta uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

- Nadamo se da će se epidemiološka situacija značajno poboljšati do ljetnih mjeseci, a očekujemo da će nam turistički promet biti najmanje u rangu prošlogodišnjeg - napomenuo je Ražnjević.

Župan Longin istaknuo je važnost brendiranja Zadarske županije kao sigurne i dostupne destinacije te naglasio kako današnja objava dogovora s Ryanairom, koji će u Zadru opet imati svoju bazu i 37 izravnih linija, pruža dodatan optimizam u dobru turističku sezonu.

- Svjesni smo važnosti turizma za naše stanovnike te u razgovorima s turističkim zajednicama i gospodarskim subjektima, ulažemo velike napore u pripremi nadolazeće sezone. Ključni preduvjeti za ostvarivanje dobrih turističkih rezultata bit će percepcija sigurnosti i zato je izrazito važno imati dobru epidemiološku situaciju. Tome svi skupa možemo doprinijeti odgovornim ponašanjem - poručio je Longin pohvalivši rad gradonačelnika Kneza i njegovih suradnika koji su u proteklom razdoblju realizirali niz vrijednih projekata, od kojih je posebno značajan novi Poduzetnički inkubator vrijedan 38 milijuna kuna.

Pročitano 392 puta

Zadnje objave

srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…
Župan Longin održao je u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima
srpnja 21, 2021

U Poličniku održan radni sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima

Župan Božidar Longin održao je danas u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti…
srpnja 20, 2021

Župan primio zadarske vinare koji su osvojili 17 medalja na Decanteru

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u Domu županije vinare iz Zadarske županije…
Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune
srpnja 20, 2021

Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune

Članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar koji su ove godine osvojili…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA