Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

Posted On Petak, 27 kolovoza 2021 17:08
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog zaštitnika Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja.

Uoči Svečane sjednice Općinskog vijeća koja je održana u Centru za razvoj i edukaciju položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod križa u dvorištu crkve sv. Nikole, a u Poslovnoj zoni Grabi organiziran je obilazak uspješnih riboprerađivačkih tvrtki Marikomerc i Mišlov.

Svečanoj sjednici, uz ostale, nazočila je ministrica poljoprivrede Marije Vučković, a Zadarsku županiju predstavljali su župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković.

Uz uvodne govore domaćina, predsjednika Općinskog vijeća Darija Buljata i načelnika Davora Lončara koji su govorili o pozitivnim demografskim i gospodarskim pokazateljima te razvojnim projektima na području općine, okupljenima su se obratili saborski zastupnici Grozdana Perić i Tomislav Klarić, ministrica Vučković i župan Longin koji je naglasio da unatoč pandemiji s kojom sve svi skupa borimo već godinu i pol dana, projekti u Zadarskoj županiji, tako i na području Općine Poličnik - nisu stali.

„Dapače, brojni su u realizaciji, a još više projekata je u pripremi. Jedan od projekata na kojima mi i općina radimo zajedničkim snagama, izgradnja je budućeg Doma za starije i nemoćne na području Poličnika. Dobili smo i potporu resornog ministarstva i vjerujemo da ćemo to realizirati na zadovoljstvo budućih korisnika, ali i onih koji bi u tome Domu mogli pronaći radno mjesto“, poručio je župan i istaknuo zadovoljstvo turističkim brojkama.

„Sigurnost je trenutno glavni brend Zadarske županije, i zato ne čude odlične brojke koje bilježi naš turizam koji je još uvijek naša najsnažnija gospodarska grana. U odnosu na rekordnu 2019. godinu u srpnju smo bili na 90 posto realizacije po broju noćenja, a u dosadašnjem dijelu kolovoza smo gotovo izjednačili brojke iz 2019. godine. Također, treba istaknuti da je i zaposlenost u rangu rekordne 2019. godine, u čemu je značajan doprinos dale i gospodarske zone iz vaše općine, koje zapošljavaju više od 1600 ljudi“, naglasio je Longin i dodao da veliku zaslugu za očuvanje broja radnih mjesta imaju mjere Vlade RH uz sedam mjera potpore poduzetnicima koju je Zadarska županija donijela tijekom pandemije koronavirusne bolesti.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je zadovoljstvo dolaskom u Općinu Poličnik koja je, prema njezinim riječima, pozitivan primjer kako lokalna samouprava kvalitetno promišlja o razvoju te radi na osiguravanju svih uvjeta za što konkurentniji rad poduzetnika.

„Zadarska županija ima izuzetan poljoprivredni i ribarski potencijal što, između ostalog, dokazuje i podatak da je na ovom području kroz Europski fond za pomorstvo i ribarstvo ugovoreno 1029 projekata, a do sada su isplaćena 433 milijuna kuna. Pritom smo osobito ponosni na projekte ulaganja u ribarske luke Gaženica i Vela Lamjana ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna, po čemu je Zadarska županija vodeća u državi“, kazala je ministrica Vučković.

Pročitano 491 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA