Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo Južnomoravske regije u radnom posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Utorak, 26 travnja 2022 13:43
Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno zamjenikom guvernera Lukašem Dubecom boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno zamjenikom guvernera Lukašem Dubecom boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji

Ovogodišnje Dane Zadarske županije svojim dolaskom uveličali su i predstavnici inozemnih prijateljskih regija Zadarske županije. Izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno zamjenikom guvernera Lukašem Dubecom boravilo je u višednevnom posjetu Zadarskoj županiji prilikom kojeg su posjetili gradove Pag i Nin te Općinu Vir, a posljednjeg dana boravka održali su radni sastanak u Domu Zadarske županije.

U Domu županije primili su ih župan Božidar Longin i predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić, u pratnji pročelnika Krešimira Laštre, predsjednika Županijske gospodarske komore Denisa Ikića i direktorice TZ Zadarske županije Mihaele Kadije.

Župan Longin tijekom sastanka upoznao je goste iz Češke sa strateškim projektima Zadarske županije, stavivši naglasak na potencijale nove luke Gaženica te na planove proširenja Zračne luke Zadar s ciljem pozicioniranja zadarske regije kao važnog prometnog čvorišta ovog dijela Europe. Župan je predstavio potencijale naših gospodarskih zona koje su u neposrednoj blizini Zračne luke Zadar, a zbog svojeg atraktivnog položaja i pripremljenosti prostorno-planske dokumentacije pružaju dodatnu prednost potencijalnim investitorima.

Na sastanku je istaknuto kako su turisti iz Češke bili četvrti po broju ostvarenih dolazaka i noćenja na području Zadarske županije, tako da je njihova vjernost našoj destinaciji bila neupitna čak i za vrijeme dviju pandemijskih sezona.

Gosti iz Južnomoravske regije naglasili su da već nekoliko godina nastoje uspostaviti izravnu zračnu liniju Zadar – Brno te su spremni intenzivirati pregovore da se ova inicijativa uskoro i ostvari.

Južnomoravska regija sa Zadarskom županijom ima najaktivniju i izrazito uspješnu suradnju koja se kontinuirano nastavlja kroz povezivanja s jedinicama lokalne samouprave tako da su u njihovom izaslanstvu, uz političku i gospodarsku delegaciju, bili i predstavnici gradova Oslavany i Ivančice koji su iskazali zanimanje za suradnju s našim gradovima i općinama.

Pročitano 1068 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA