Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Posted On Četvrtak, 21 srpnja 2022 09:29

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine dodijelio milijun kuna potpora OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama za poljoprivredu i ruralni razvoj. Nastavak je to ulaganja u razvoj poljoprivredne proizvodnje koja je na području naše županije doživjela značajan iskorak u proteklih nekoliko godina.

„Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti te nam je sada zajednički cilj brendirati Zadarsku županiju kao eno-gastro destinaciju za što svakako imamo preduvjete. Potencijal naše poljoprivredne proizvodnje je iznimno velik, a potporama za ruralni razvoj i dalje nastojimo pomoći u podizanju kvalitete postojećih i otvaranju novih seoskih gospodarstava te potaknuti dodatan iskorak u promidžbi naših proizvoda“, istaknuo je župan Božidar Longin.

Putem ovog javnog poziva bilo je moguće financirati više različitih aktivnosti – od kupnje opreme, strojeva i alata, plastenika i staklenika, novih trajnih nasada, povećanja stočnog fonda i navodnjavanja pa do opremanja kušaonica, ulaganja u marketinške aktivnosti i ekološkog certificiranja proizvoda.

„Zadarska županija odavno je prepoznala poljoprivredu kao važan sektor te svake godine kroz potpore potiče njezin daljnji razvoj. U proteklom razdoblju uložili smo značajna sredstva kako bi pomogli razvoj naše poljoprivrede, od redovnih godišnjih potpora proizvođačima pa do izgradnje više sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina“, kazao je pročelnik Daniel Segarić dodajući kako je na javni poziv ukupno stiglo 177 zahtjeva, od čega 133 za mjere 1, 2, 3 i 8 (kupnja opreme i strojeva, biljna i stočarska proizvodnja, gradnja i adaptacija objekata za prodaju i preradu proizvoda), dok su za mjere 6 i 7 (sudjelovanje na sajmovima, certificiranje i marketinška priprema proizvoda) pristigla 44 zahtjeva.

Ukupno je za mjere 1, 2, 3 i 8 odobreno 45 zahtjeva s maksimalnim iznosom potpore do 30 tisuća kuna, dok je za mjere 6 i 7 isplaćena potpora za 41 zahtjev ukupne vrijednosti 87,4 tisuće kuna.

Odluka o odobrenju potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2022. godinu objavljena je na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije.

Pročitano 1417 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA