Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 781

Održana sjednica 55. kolegija župana

Posted On Utorak, 21 veljače 2017 09:01

Izvješća o radu Županijske samouprave za 2016. godinu bila je jedna od točaka dnevnog reda Kolegija župana održanog u utorak, 21. veljače 2017. godine.

Iako je izmjena poreznih propisa županijama oduzela dio prihoda, Zadarska županija prošle je godine stabilno financijski poslovala, istaknuo je na današnjem kolegiju zadarski župan Stipe Zrilić. Stabilno je i zadarsko gospodarstvo koje bilježi ukupan rast prihoda i porast broja zaposlenih. Tome je dodao da je Zadarska županija prošle godine dobila i pozitivno mišljenje državne revizije i ocjenu za transparentnost proračuna.

Županija je i prošle godine nastavila raditi na povlačenju novca iz europskih fondova, a od značajnijih projekata župan je istaknuo potpisivanje ugovora za dovršetak Centra za gospodarenje otpadom.

„I ono što je najbitnije, znači u širem smislu što se ne odnosi samo na rad županijske samouprave , nego na stanje gospodarstva na području naše županije i u tom smislu imamo stabilno stanje, imamo dobre pokazatelje našeg gospodarstva , rast ukupnih prihoda, porast broja zaposlenih i manji broj nezaposlenih.“, istaknuo je župan Stipe Zrilić i dodao kako stanje ne treba idealizirati jer uvijek može bolje. „U ovim okolnostima, s obzirom na financijske kapacitete i nadležnosti, Županija je izvršila svoju ulogu“, poručio je Zrilić.

Oporavak gospodarstva potvrđuje i podatak o značajnom rastu zahtjeva za građevinskim dozvolama. Željko Letinić , pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje: „Zabilježeno je znatno povećanje broja zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole. Prošle godine zaprimili smo 848 zahtjeva, kojim se približujemo prosjeku zahtjeva u predkriznom stanju (preko 900 zahtjeva). To je svakako dobar pokazatelj, poručio je Željko Letinić, pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

On je naglasio da je Zadarska županija i dalje na 2. mjestu po broju riješenih zahtjeva za legalizaciju, odmah iza Zagreba. U tom je području zabilježen pad kako u Zadarskoj tako i u drugim županijama, rekao je Letinić.

Na dnevnom su redu bili i prijedlozi zaključaka o davanju suglasnosti na Program rada i financijski plan za 2017. godinu Javnoj ustanovi Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA i NATURA-JADERI - javnoj ustanovi na Godišnji program zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode na području Zadarske županije i Financijski plan za 2017. godinu

Na Kolegiju župana razgovaralo se o Nacrtu prijedloga odluke o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije za raspolaganje imovinom za gradnju zgrade Ispostave Zavoda u Ninu .

Financijskim planom Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije za 2017. godinu osigurana su sredstva za gradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ispostave Nin s procijenjenom vrijednošću nabave u iznosu od 2.625.690,00 kuna (bez PDV-a).

Grad Nin dao je zemljište od 1415 m2 bez naknade te je Zavod u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Zadru upisan kao vlasnik tog zemljišta. Građevinsku dozvolu za gradnju dobili su 22. siječnja prošle godine.

Površina zgrade je 401,15m2 od čega 196,50 m2 se odnosi na prizemlje gdje bi bila hitna medicinska služba, prvi kat 191,17 m2 odnosi se na dodatni prostor za zaposlenike Zavoda za hitnu medicinu, te 13,48 m2 odnosi se na krovište. Osigurano je i ukupno 7 parkirnih mjesta.

S obzirom da Županijska skupština donosi odluku o stjecanju i otuđenju pokretnina i nekretnina Županije čija je vrijednost veća od milijun kuna, župan Stipe Zrilić nacrt prijedloga odluke o davanju suglasnosti osnivača za raspolaganje imovinom za gradnju zgrade uputio je skupštini na nadležno postupanje.

Razgovaralo se i o Prijedlogu odluke o donošenju Smjernica za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Zadarske županije te o Nacrtu prijedloga programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Zadar za 2017. godinu.

Pročitano 1112 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA