Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima: Očekuje nas izazovna 2023. godina

Posted On Petak, 21 listopada 2022 20:37

Izmjene i dopune Prostornog plana Zadarske županije, infrastrukturni projekti s naglaskom na one financirane uz pomoć EU fondova te stanje na gradilištu Centra za gospodarenje otpadom bile su neke od glavnih tema današnjeg sastanka župana Božidara Longina s čelnicima općina i gradova iz Zadarske županije održanog u Centru za kreativne industrije na Relji.

„Sastanak je bio vrlo konstruktivan, s puno podataka i informacija koje su svima bile značajne. Prostorni plan ključni je dokument za sve naše gradove i općine jer će diktirati tempo razvoja na području cijele Zadarske županije, a on bi nakon zakonske procedure koja je potrajala dvije i pol godine trebao biti usvojen početkom iduće godine. Razgovarali smo i o pripremi projekata za novu financijsku omotnicu EU-a, s naglaskom na vrtiće i škole. Veseli nas da je jučer stigla odluku o financiranju šest vrtića na području naše županije, a imamo spremnu projektnu dokumentaciju i građevinske dozvole za sedam školskih objekata za koje se očekuje raspisivanje javnog poziva do kraja godine“, kazao je župan Longin dodavši da su se na sastanku osvrnuli na vrlo uspješnu turističku sezonu koja je nadmašila sva očekivanja.

„Dobra sezona uz brojne pluseve donosi i određene minuse u našem zdravstvenom sustavu. Stoga  smo već sada krenuli s pripremama za novu sezonu, a u stalnim smo razgovorima s Ministarstvom zdravstva kako bi pronašli način da se rastereti Opća bolnica Zadar i s druge strane da dodatno osnažimo timove hitne medicinske pomoći. Očekuje nas izazovna 2023. godina, cijene radova su znatno porasle, ali pripremamo proračun kojim ćemo nastojati realizirati sve predviđene projekte. Od Hospicija, Skloništa za napuštene životnije, Poljoprivredno-edukacijskog centra, Centra za školjkarstvo, nove Medicinske škole u Zadru pa do dovršetka projekata dnevnih bolnica, luke u Salima i Centra za gospodarenje otpadom“, istaknuo je župan.

Direktor tvrtke Eko d.o.o Dino Perović nazočnima je predstavio trenutno stanje na gradilištu budućeg Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim. Naglasio je da će CGO biti otvoren do kraja 2023. godine iako im problem predstavlja povećanje cijena.

„Mi do spomenutog roka moramo dovršiti projekt jer do tada završava financiranje iz prethodne financijske omotnice Europske unije. Zbog rasta cijena energenata i građevinskog materijala sada ne možemo znati koja će biti njegova konačna cijena, ali ćemo to maksimalno kontrolirati kako bi ukupni iznos što manje opteretio naše osnivače, Grad Zadar, Grad Benkovac i Zadarsku županiju“, naglasio je Perović.

Pročitano 969 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA