Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Umirovljenici zadovoljni suradnjom sa Zadarskom županijom

Posted On Petak, 07 travnja 2023 14:03

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselko Gabričević na radnom sastanku u Domu županije iskazao je zadovoljstvo kako Zadarska županija, u skladu sa svojim mogućnostima, skrbi za svoje umirovljenike.

Posebno je pohvalio mjeru sufinanciranja smještaja u privatnim domovima od 110 € mjesečno za što je Zadarska županija samo u prošloj godini izdvojila 584 tisuća eura (4,4 milijuna kuna).

„Zadovoljan sam najavom izgradnje tri nova doma za umirovljenike koji su planirani u Poličniku, Preku i Sv. Filipu i Jakovu te dnevnog boravka u Biogradu. Ujedno koristim priliku pohvaliti općine i gradove na području Zadarske županije koji u značajnoj mjeri financijski pomažu svoje stanovnike treće životne dobi, a dio njih je osigurao sredstva za božićnice i uskrsnice“, kazao je Gabričević.

Predsjednik HSU-a je iskazao podršku novom paketu mjera Vlade RH mjera za pomoć kućanstvima i gospodarstvu koje su još jednom uključile jednokratni dodatak za umirovljenike te mjere zadržavanja cijene energenata i zaštite cijena određenih prehrambenih artikala.

Prosječna mirovina na razini RH u ovom trenutku iznosi 37,3 posto u odnosu na prosječnu plaću u RH, a u HSU-u smatraju da se navedeni postotak treba podići minimalno na 50 posto.

„Niz je mjera kojima pomažemo stanovništvo treće životne dobi, a Zadarska županija će u suradnji s Ministarstvom zdravstva nabaviti brod ljekarnu koji će obilaziti stanovnike na udaljenim otocima. Ujedno planiramo i dodatnu zdravstvenu skrb za starije stanovništvo u ruralnim područjima“, najavio je župan Božidar Longin.

Pročitano 910 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA