Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Švicarski veleposlanik oduševljen Zadrom, iskazao zanimanje za teme održivog turizma i kulturne suradnje

Posted On Četvrtak, 27 travnja 2023 09:17

Župan Božidar Longin sa suradnicima, pročelnicima Danielom Segarićem i Antom Sjaušem, u Domu Zadarske županije primio je u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije Nj. E. Ursa Hammera u pratnji počasne konzulice Elisabeth Tomić.

Župan je goste upoznao s gospodarskim potencijalima Zadarske županije, a naglasak je osobito stavio na dobru prometnu povezanost, istaknuvši značaj kvalitetne cestovne i lučke infrastrukture za razvoj šireg područja. Ujedno je kao ključne projekte za budućnost najavio proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar i razvoj željezničke infrastrukture. Također, osvrnuo se i na najjaču gospodarsku granu – turizam, naglasivši potrebu usmjeravanja njegova razvoja prema održivosti s ciljem unapređivanja, ali i mišlju o budućnosti u kojoj je potrebno sačuvati čisti okoliš i baštinu za nove generacije. Osim kulturnih i prirodnih ljepota, Zadarska županija svoju prepoznatljivost u turizmu planira brendirati i kroz eno-gastro ponudu, najavio je župan Longin. 

Veleposlanik Hammer nije skrivao svoje oduševljenje toplom dobrodošlicom te je zahvalio na svim informacijama koje je dobio. U svom obilasku gradova diljem Hrvatske, Zadar je istaknuo kao biser te osobito pokazavši interes za temu održivog turizma i kulturne suradnje, kao i mogućnost predstavljanja Zadarske županije u Švicarskoj.

Svoj posjet Zadru veleposlanik je nastavio sudjelovanjem na 2. Svjetskom kongresu sportskog turizma koji se održava u Punta Skali.

Pročitano 844 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA