Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Veleposlanici Češke i Japana posjetili Zadarsku županiju

Posted On Utorak, 03 listopada 2023 17:04

U posjetu Zadarskoj županiji boravili su veleposlanici Japana i Češke, Nj.E. Iso Masato i Nj.E. Milan Hovorka koje je u Domu županije primio župan Božidar Longin sa suradnicima.  
Veleposlanici su se tijekom sastanka složili da je Zadarska županija omiljena destinacija i japanskih i čeških turista, uz naglasak da bi prirodnu ljepotu i ogroman gospodarski potencijal trebalo sustavno zaštiti te postići održivost turističkog sektora. Istaknuli su jedinstvenost ovog sastanka kojim se suradnja između triju zemalja podiže na dodatnu razinu.  
Župan Longin je također naglasio važnost održivosti turizma i razvoja Zadarske županije kao turističke destinacije uz stalnu brigu o okolišu i našem najvažnijem prirodnom resursu, moru i morskom ekosustavu. Upravo ovu temu obrađuju izmjene Zakona o turizmu koje bi trebale stupiti na snagu početkom 2024. godine, s kojima se nastoji postići ravnotežu i održivost turizma, a istovremeno osigurati kvalitetan život lokalnog stanovništva.
Osim turizma, i sektor marikulture je značajan gospodarski potencijal koji je upravo istaknuo japanski veleposlanik, imajući u vidu snažnu suradnju Zadarske županije kao najribarskije hrvatske regije s Japanom u uzgoju i izvozu plavo-repne tune.  
Veleposlanik Hovorka, pak, posebno je pohvalio dugogodišnju dobru suradnju i prijateljstvo koju Zadarska županija održava s Južnomoravskom regijom iz Češke.  
Prethodno su veleposlanici Hovorka i Masato sa županom Longinom nazočili otvorenju izložbe “Priča o Haninom kovčegu” u novom izložbenom prostoru Gradske knjižnice Zadar u organizaciji Veleposlanstva Republike Češke, Japana, Države Izrael, Kanade, Sveučilišta u Zadru i Gradske knjižnice Zadar. Izložba je otvorena povodom sjećanja na žrtve holokausta, a prikazuje tužnu sudbinu 13-godišnje djevojčice zatočene u logoru Auschwitz.

Pročitano 1021 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA